Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes ajándékcsomagok

Meggyes ajándékcsomagok
Meggyes ajándékcsomagok
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor már a karácsonyi sütik elkészültek, anyukám szeretett volna még egy meggyeset is.

Így született meg ez a kreáció.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk, és kihűlés után kettévágjuk.
  2. A meggybefőtt levét felforraljuk, és 2 ek keményítővel besűrítjük, beleforgatjuk a meggy szemeket, és hagyjuk kihűlni.
  3. A pudingot a szokásos módon elkészítjük 4 dl tejjel, és kihűtjük.
  4. A kihűlt piskóta alját megkenjük a meggyszósszal, majd rákenjük a pudingot.
  5. Ráhelyezzük a piskóta tetejét is, és hűtőbe tesszük pár órára dermedni.
  6. Ezután elkészítjük a csokimázat is, és bevonjuk vele a sütit.
  7. Ha a csokimáz is megszilárdult, felszeleteljük a süteményt, és dekortollal masnit rajzolunk rá, hogy ajándékcsomag formát kapjunk.
  8. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 725
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes piskóta, pudingos szelet, csokikrémes meggyes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

428
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
mandula 5 dkg
meggybefőtt 350 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
csokoládés pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 3 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál