r
Nosalty Logó

Medvehagymás sós rudak

NS
Medvehagymás sós rudak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tésztához

szóráshoz

473
Kalória
9.6g
Fehérje
41.9g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
41.5g
Víz
55g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    3113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    251.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet, sót, szódabikarbónát elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle, majd a kb. egy maréknyi, apróra vágott medvehagymával is összegyúrjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát nem szükséges pihentetni, könnyű vele dolgozni. Nem túl vékonyra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, rudakat vágunk, majd még a gyúródeszkán lekenjük tojással (így sokkal egyszerűbb, mint a tepsiben egyenként), tepsibe helyezzük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal, magvakkal.
  4. A sütőt kicsit mérsékeljük, és addig sütjük, amíg színt kap a teteje is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tudom, tudom, nincs új a nap alatt, de gondoltam, megosztom a NoSalty-n az egyik kedvenc sós rudam elkészítésének módját, kombinálva az egyik legnépszerűbb tavaszi alapanyaggal, a medvehagymával.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek