r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sonkás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-sonkás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    279.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10512.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    6363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 4816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A liszteket, sót egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű felkockázott margarint, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt. Kb. 15 perc alatt simára gyúrjuk. Egy lágy tésztát kapunk.
  3. 30 percet pihentetjük.
  4. Amíg a tészta pihen, a medvehagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. A sajtot lereszeljük.
  5. Majd a tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a pirított sonka kockákkal, reszelt sajttal és a felaprított medvehagyma felével. A tésztát feltekerjük, majd kézzel kicsit kilapítjuk, és behajtogatjuk a két végét.
  6. Lefordítva, letakarva 15-20 percet pihentetjük. Utána újra kinyújtjuk, és rászórjuk a maradék medvehagymát, és újra feltekerjük, lapítjuk, hajtogatjuk, és újabb 15 percet pihentetjük.
  7. A pihentetés után kinyújtjuk, bevagdossuk, megkenjük a tojással, és szaggatjuk. Aranybarnára sütjük (sütőtől függően kb. 20-40 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6190
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagyma szezon van, és folyamatosan szembe jönnek a jobbnál jobb receptek. Így az olvasott receptekből, apróbb változtatásokkal összehoztam egyet, ami a saját szájízünknek megfelelő :) A házi sonka igazán feldobja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!