r
Nosalty Logó

Túrós-medvehagymás pogácsa Olgától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Túrós-medvehagymás pogácsa Olgától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    321.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11743.7 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    8323 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük langyos helyen.
  2. Közben a medvehagymát összevágjuk, előkészítjük a zsírt.
  3. A fél óra leteltével a tésztát átgyúrjuk, kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a zsír felével (nem kell vastagon), és rászórjuk a medvehagyma felét. 15 percig pihentetjük.
  4. A tésztát újra kinyújtjuk, rákenjük a zsír másik felét, rászórjuk a maradék medvehagymát, hajtogatjuk, és 15 percet pihentetjük.
  5. A pihentetés után a tésztát másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, és kb. 10 percig pihentetjük.Ezalatt előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
  6. Mielőtt betoljuk a tepsit, lekenjük a pogácsák tetejét felvert tojással.Kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26315
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-medvehagymás pogácsa Olgától
Németi Olga 105 recept

Első találkozásom a medvehagymával. Nem tudtam, mit szeretnek rajta annyira, de mindenkinek ajánlom kipróbálni, aki még nem tette, mert nagyon finom! Engem elvarázsolt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...