r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogi kissé diétásan

Margó48
Medvehagymás pogi kissé diétásan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

322
Kalória
4.4g
Fehérje
36g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
22.6g
Víz
18.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
582mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4040.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    2410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 3874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

  1. A medvehagymát alapos mosás után apróra vágjuk. Az élesztőt a csipet cukorral a langyos rizstejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a felaprított medvehagymát. Ha szükséges, pici tejfölt vagy (natúr activiát) tehetünk hozzá, de nekem nélküle is könnyen gyúrható tésztát sikerült készítenem.
  3. Amit kelesztőtálba teszünk, és a hűtőbe rakunk.
  4. Másnap reggel átgyúrjuk, és lisztezett nyújtótáblán kb. 2 cm vastagságúra nyújtunk, kicsit bevagdossuk a tetejét, és a kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük (tejjel is megkenhető tojásallergia esetén).
  6. Előmelegített sütőben kb.150 C fokon, légkeveréssel a 2 tepsit egyszerre sütjük, 13 perc után felcseréljük a tepsiket, hogy egyforma legyen alul, felül. Kb . 15-20 perc alatt készen van. Nekem a pici pogácsaszaggatóval 50 db lett.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretjük a medvehagymát, de a tojással és a tejjel csínján kell bánni. A lisztet is ezért feleztem. Cukorbetegeknek teljesen a rizslisztből kellett volna csinálnom, de mivel nem ismertem, így csak a felezés maradt. De nagyon jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek