Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás rántott karfiol sonkamártással

Medvehagymás rántott karfiol sonkamártással
Medvehagymás rántott karfiol sonkamártással
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most van a medvehagyma szezonja. Kaptam egy nagy táskával és a fagyasztóba is került.

hozzávalók / 4 adag

A karfiolhoz

A sonkamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  2. A felvert tojásba beleaprítjuk a medvehagymát.
  3. A kihűlt és lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
  4. A sonkamártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd összekeverjük a liszttel, felengedjük tejföllel.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük 2 tojássárgájával, és az egészet sűrűre főzzük.
     

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 514
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott karfiol medvehagymás bundában, rántott karfiol medvehagymás panírban, rántott karfiol sonkamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-04-19 11:00

Kedves Csilla!
Tetszik a recepted, könnyű és friss tavaszi étel. A medvehagymát karfiollal még nem próbáltam, de itt az ideje. A sonkamártásra is kíváncsi vagyok.
Üdv.Edit

943
karfiol 1 közepes fej
tojás 4 db
medvehagyma 0.5 csokor
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
gépsonka 10 dkg
tojássárgája 2 db
margarin 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 4 dl