r
Nosalty Logó

Medvehagymás rántott karfiol sonkamártással

Salamon Csilla
Medvehagymás rántott karfiol sonkamártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karfiolhoz

A sonkamártáshoz

948
Kalória
22.1g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
75.9g
Zsír
189g
Víz
347.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karfiolhoz

A sonkamártáshoz

Összesen 948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karfiolhoz

A sonkamártáshoz

Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karfiolhoz

A sonkamártáshoz

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    2341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    755.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 3784 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
  2. A felvert tojásba beleaprítjuk a medvehagymát.
  3. A kihűlt és lecsepegtetett karfiolt beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük.
  4. A sonkamártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd összekeverjük a liszttel, felengedjük tejföllel.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük 2 tojássárgájával, és az egészet sűrűre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p

Most van a medvehagyma szezonja. Kaptam egy nagy táskával és a fagyasztóba is került.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek