Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott hagymakarikák 2.

Rántott hagymakarikák 2.
Rántott hagymakarikák 2.
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tévedés, nem kell hozzá zsemlemorzsa.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított hagymát 2 mm-es karikára szeleteljük, a szeleteket kézzel gyűrűkre szedjük szét, enyhén megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk.
  2. Tíz dkg liszthez gyors kevergetés mellett hozzáadunk 2 dl langyos vizet, így nem rugalmas tésztát, hanem folyékony masszát kapunk. Hozzákeverünk 2 evőkanál olajat és egy egész tojást. Csipetnyi sóval ízesítjük.
  3. Ebbe a tésztába mártogatjuk a lisztben előzőleg megforgatott hagymakarikákat.
  4. Forró olajban világosbarna színűre sütjük.  Lehetőleg egyenként tegyük a hagymagyűrűket a minél nagyobb serpenyőben felhevített olajba, mert csak így sülnek meg külön-külön.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, és azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 590
elküldve: 2
receptkönyvben: 562
elkészítve: 23/37
Facebookon megjelent: -

szakács

ildi992

Mióta szakács: 2011.07.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

rántott hagymakarika zsemlemorzsa nélkül, hagymafalatok rántva

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sun, 2015-12-27 10:57

imádom a rántott hagymát, de én szeletenként rántom
Az a trükk, hogy, mielőtt szeletelem a hagymát 4-5 fogpiszkálóval átszúrom, majd így szeletelem, nem esik szét, így könnyen rántható

Andale92
Andale92 Thu, 2014-06-12 08:42

Nagyon finom lett, kétszer is megcsináltam már. Az elsőnél gyűrűkre szedtem, de nagyon sokáig tartott minden egyes gyűrűt megsütni, ezért a másodiknál korongokat sütöttem, nem szedtem szét őket gyűrűkre és így is átsült és finom lett. Köszi a receptet.

sysy25
sysy25 Thu, 2012-03-15 16:35

Szia!
Elkészítettem és nagyon finom lett,legalább olyan finom mint amit a boltban veszek,csak adalékok nélkül :) És még olcsó is. Imádom,köszönöm!!!

ebertmagdi
ebertmagdi Tue, 2011-08-30 21:13

Elkészítettem. Nagyon finom lett is sütburgonyát készítettem hozzá. Kapós volt de legközelebb a csládnak nagyobb adagra van szüksége,Tényleg finom. Köszönöm.

ildi992
ildi992 / ildi992 Tue, 2011-08-09 10:12

Remélelm ízleni is fog. Érdemes kipróbálni. Köretnek érdemes hozzá elészíteni akár sültburgonyát, vagy tört burgonyát.

ebertmagdi
ebertmagdi Mon, 2011-08-08 21:29

Mióta keresem már a receptet Mindig készen szerettem volna megvenni a boltban, mert elképzelni nemtudom hogy milyen. De most megvan és mentve.
Köszönöm

1003
vöröshagyma 30 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 12 dkg
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 3 dl
tojás 1 db
víz 2 dl