r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa 2. - burgonyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
vikki
Medvehagymás pogácsa 2. - burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2877 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 719 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    4753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2877 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk még felhabosodik.
  2. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a főtt, áttört burgonyát, a vajat, az olajat, a sót, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az apróra szelt medvehagymát. Az egészet összegyúrjuk, amíg össze nem áll, majd a robotgép dagasztójával pár perc alatt átdolgozzuk.
  3. Ezután félretesszük 45 percre kelni.
  4. Miután megkelt, jól kilisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk.
  5. A tetejét bevagdossuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét pirospaprikás vízzel megkenjük, és további 15 percet pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 71608
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 30 db apró pogácsa lesz. További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Puha, házi burgonyás pogácsa jó sok illatos, friss medvehagymával - nem hiszem, hogy nagyon kéne ragozni... :)

Hozzászólások (28)

Törölt felhasználó

Nagyon király, már megcsináltam!

vikki

Örülök, hogy ízlett Rozál! Remélem még sokszor elkészíted amíg van medvehagyma:)

Törölt felhasználó

Szia kedves vikki! Ma készítettem el a medvehagymás pogácsát,és rendkívül finom lett.Pont olyan,mint a képen.Az íze pedig hmmmmmmmmmm,fantasztikus! üdv.:wkata

lulesz

Tavaly a férjem Pécsr?l hozott haza medvehagymát gyökerest?l, hogy a kertben elültesse. Úgy t?nt nem marad meg, aztán mégis. Kb. 2 hete kibújt pár t?vel a földb?l. Nem lett sok, de tudtommal könnyen szaporodik. Ez a pogi lett az els? recept, amit elkészítettem bel?le (kb. 2 adagnyira van még). Nekünk nagyon ízlett! És érdekes megoldás a paprikás víz a tetejére, én még nem találkoztam vele. Szóval csak ajánlani tudom a receptet. És köszönöm vikkinek.

vikki

Szívesen!:)

hecsedli

  Tegnap sok-sok medvehagyma állt a házhoz, meg is sütöttem a pogikat, dupla mennyiséget és egészen apróra csináltam, hogy jó sok legyen. Lett is 4 tepsi, több, mint 80 db. El is fogyott mindig, mire a következ? tepsi kikerült a süt?b?l. A recept zseniális, nem túl drága, nem túl macerás és isteni finom. A gyerekek mára újabb adagot rendeltek. Köszönjük. :)

Törölt felhasználó

A receptet ki fogom probálni, mert én is szedtem a hétvégén,de eddig csak salátát és a szendvicsre használtam, már ki probáltam a rántottásat is.Én télre is lefagyasztottam:megmosva, leszáritva, összevágva vajasdobozba tettem.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, naaagy-nagy sikere volt, köszönöm!

Törölt felhasználó

Ez tényleg fincsis lett, jó kis gulyásleves hozzá...hmmm. köszi a receptet, szerintem tökéletes, ajánlani tudom mindenkinek

Törölt felhasználó

Köszönöm, nagyon fincsi volt! Én is ajánlom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Most kel a tészta. Sajnos medvehagymám nem volt, helyette újhagymát vágtam apróra, bár nem hiszem, hogy az állagán ez változtatna. Kíváncsi vagyok a végeredményre.

fishers

Kedves Hard! Nekem is csak újhagymám van itthon. Ehhez a mennyiséghez, mennyit vágjak fel? Segítségedet el?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia, nagyon köszi a receptet :D Kis változtatással (vaj helyett sertészsírt használtam), a dupla adag gyakorlatilag elfogyott (délután kett?kor lettem kész vele), szól enyhén szólva is óriási siker volt :D Jöv? héten jöhet az újabb adag medvehagyma és pogi :)

vikki

Szívesen, örülök, hogy ekkora sikere volt!:)

dorisa

Nagyon-nagyon finnom,puha,ugyanakkor kivulrol ropogos!!!!Annyit valtoztattam,hogy a felvert tojasba tettem a piros paprikat,ugy kentem le a pogikat!Koszi a receptet :)

vikki

Szívesen!:)

Törölt felhasználó

Helló! Savanyú krumplileves mellé ették a fiúk, és rém elégedettek voltak!:) Éljen a medvehagyma, meg a receptek kiötl?i!

Törölt felhasználó

Mamóca: Nagyon fincsi, de a 220 fokos sütés sok! elég a 180 fok is,-pláne a h?légkeverésesnél!

vikki

Kell a 220 fok, hidd el, nem írtam el:) Forró süt?ben szépen feljön, villámgyorsan megsül és belül puha marad, kívül pedig ropogós lesz, nem szárad ki.

Törölt felhasználó

Értem és köszönöm! Húsvét hétf?re akarom megsütni a családnak!

Törölt felhasználó

Megsütöttem! Mind a nyolc unokámnak ízlett Köszönöm szépen!

vikki

Szívesen! Örülök, hogy sikere volt!:)

Satya26

Nagyom finom lett. Köszönöm. :)

vikki

Szívesen:)

zsuzska82

Nagyon finom lett!!! Többször el fogom még készíteni. :) Köszönöm a receptet!

vikki

Szívesen!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.