r
Nosalty Logó

Medvehagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Medvehagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2157 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6212.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    4743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2157 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
  3. A keverőtálba öntsük bele az olajat, keverjük hozzá a tejfölt és a langyos vizet, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt.
  4. Ezután szitáljuk hozzá a sóval összekevert lisztet, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd a robotgép dagasztó karjával, dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.)
  5. A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  6. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel nyomkodjuk téglalap formára. (Arra figyeljünk, hogy ne nyomkodjuk túl vékonyra, és ne legyen nagyobb mint a forma, amiben majd sütjük.)
  7. Ezután szorosan tekerjük fel a tésztát úgy, mint a bejglit, és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt formába (25x10x7cm), majd takarjuk le egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra. (Sütőpapír hiányában, zsírozzuk és lisztezzük ki a formát.)
  8. Amikor a tészta újrakelt, éles késsel több helyen metsszük be a tetejét, majd spricceljük le hideg vízzel, és szórjuk meg ízlés szerint szezámmaggal.
  9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd alsó-felső sütésnél kb. 200 fokon süssük 45-50 perc alatt készre.
  10. A sütőből kivéve a forró kenyeret spricceljük le hideg vízzel, majd pár perc után vegyük ki a formából, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  11. A kenyér tésztája könnyű, és jól érződik rajta a medvehagyma íze. Ízlés szerint tehetünk bele több medvehagymát is, de szerintem így is jól érződik az íze.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 172
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek