Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás bukta

Medvehagymás bukta
Medvehagymás bukta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok medvehagyma volt itthon, én buktát akartam készíteni, szüleim a lekváros dolgokat nem kedvelik, így született meg ez a recept! Tulajdonképp VnéEdit receptjét reformáltam meg.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

  • 300 g tejföl (igazából egy 900 ml-s vödör maradéka volt, ízlés szernt még tehető)
  • 20 dkg medvehagyma (kb, de természetesen kevesebb is lehet!)
  • 15 dkg parmezán sajt (reszelve)
  • ízlés szerint
  • 10 ml napraforgó olaj (olíva is jó, most csak napraforgó volt itthon)

Lekenés

ajánlat

Nekem ebből az adagból 31-32 buktácska szokott kijönni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kelt tésztát készítünk az alapanyagokból: a leszitált liszt közepébe krátert mélyítünk, amibe beleöntjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt.
  2. A tojások sárgájával, sóval, cukorral, maradék tejjel és az olvasztott vajjal addig gyúrjuk, míg leválik az edény faláról és a kezünkről is.
  3. Legalább fél órát kelni hagyjuk meleg helyen, hogy kétszeresére dagadjon.
  4. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (hogy sülés után se legyen vastag "kenyér" állagú), majd tetszőleges méretű téglalapokat vágunk, aminek a közepébe kenjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Pesztó-szerűséget készítünk: a felvágott macihagymát egy korty olajjal, ízlés szerint sóval, a tejföllel és reszelt sajttal pürésítjük (a sajt azért került bele, mert kevés volt itthon a tejföl, és túl intenzív volt a macihagyma). A töltelék készülhet kevesebb macihagymából is - ezt ki-ki a saját ízlése szerint döntse el. :-)
  2. Ízlés szerint megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük (én nem sajnáltam belőlük – meg is látszik a képen de annál karakteresebb az íze, meg amúgy is jobb szeretem a „buktás tölteléket”, mint a töltelékes buktát! :-) )

Lekenés

  1. Egy felvert tojással megkenjük a tetejüket. Korábbi tapasztalatok tükrében egy fogpiszkáló segítségével 3 pici lyukat szúrtam rajtuk, hogy ne repedjenek ki. (Lekenés, tepsibe sorakoztatás után én nem kelesztettem, hanem egyből betettem a sütőbe! Így is megnőttek.)
  2. Előmelegített, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 398
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bukta, medvehagymás kelt tészta, medvehagyma pestós sós kelt bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1339
finomliszt 70 dkg
tej 350 ml
friss élesztő 5 dkg
tojássárgája 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 5 dkg
margarin 7 dkg
1 késhegynyi
tejföl 300 g
medvehagyma 20 dkg
parmezán sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 ml
tojás 1 db