r
Nosalty Logó

Diós-lekváros bukta

Nikóka
Diós-lekváros bukta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

824
Kalória
16g
Fehérje
124.4g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
39.1g
Víz
30g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 4941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    746.3 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A margarint felolvasztjuk.
  3. Mindent alaposan összegyúrunk, a tésztát jól kidolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük.
  4. Ezután kinyújtjuk, és téglalapokra vágjuk, 15 darabra.
  5. A diót összekeverjük a lekvárral, és elosztjuk a tésztadarabokon, összehajtjuk, majd tepsire tesszük.
  6. Megkenjük az olajjal, és 20-25 percig pihentetjük.
  7. Majd megsütjük, és még melegen meghintjük porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40

A szomszéd nénitől hallottam egyszer, hogy ha híg a lekvár, akkor diót tesz bele, és így tölti a buktába. Most kipróbáltam, mert szeretem a diósat. Igazán fincsire sikerült.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...