Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymalekváros tojásos nokedli

Medvehagymalekváros tojásos nokedli
Medvehagymalekváros tojásos nokedli
33 perc / előkészület: 10 perc főzés: 18 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam, hogy a tavalyi Jászberényi Csángó Fesztiválon vásárolt natúr Medvehagyma-lekvár milyen ételbe való,  úgy gondoltam , ez a galuska tészta megfelelő lesz. Pogácsába is nagyon finom volt.:-))

Zöldes színe nem igazán ment át a tésztába, -ha ezt szeretnénk, akkor vágjunk bele friss medvehagyma leveleket,- de én ezt nem tettem, mert a lekvárra voltam kíváncsi. Az illata mesés lett, az íze is, fantasztikusan lehetett érezni, hogy medvehagymával van készítve a nokedli tésztája. Miután kifőztem, ez az illat és íz megmaradt.:-))

A lágy sárga tojásrántottával és a sajttal nagyon finom második fogást kaptunk. Laktató és finom  ebédünk lett, és az esténket is még a medvehagyma varázsolta el. Elfogyott.:-)

Az idei Csángó Fesztiválon ( 2012. aug.eleje) , pótolnom kell a Medvehagymalekvár készletet, remélem, jön idén is a termelő- készítő Vácrátótról.:-)

És még a sok finomság, egészség, amit üvegbe zár :  zöldségekből, fűszernövényekből és gyümölcsökből!! :-)

( nekem még van 1 üveg diólekvárom  :-)

hozzávalók / 6 adag

A nokedlihez

A rántottához

ajánlat

Finom könnyű leves, zöldborsó, gomba, grízgaluska, és aztán ez a fogás, finom ebéd.:-)

Aki szeretné, természetesen finom, friss medvehagymát is apríthat a tésztába, azzal illata, íze, színe is lesz egyaránt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tojásokat beleütjük, összekeverjük annyi vízzel, hogy lágy, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, majd ekkor kerül bele a kis üvegnyi medvehagyma lekvár, elkeverjük a tésztával. Színe nem fog teljesen megváltozni, pedig a lekvár zöld, viszont az íze és illata, teljesen a jellegzetesen csodálatos medvehagyma illatát és ízét foglalja magába. A tésztát legalább 15-20 percet hagyjuk pihenni.
  2. A sós, olajos, lobogó forró vízben a nokedlit kiszaggatjuk, amint feljön a nokedli a víz tetejére, szedjük ki egy jénaiba, lecsepegtetés után, és jó melegen tartjuk, amíg az összes kifő.
  3. Lábasban kevés olajon a sós és felvert tojásokat öntjük bele, kis lángon keverés mellett megsütjük, de nem szárazra, hanem még laza, lágy, remegős tojás maradjon.
  4. Tálaljuk a forró nokedlit a tojásrántottával és reszelt sajttal, friss medvehagyma levéllel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 832
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás nokedli tojásrántottával, medvehagymás galuska, rántottás galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-28 13:47

Kedves csikipi!

Igazából nem tudom, ezt a lekvárt, nem én készítettem, hanem Vácrátótról jön le egy ezzel foglalkozó termelő-készítő , minden nyáron, és ő készíti, hogy hogy, fogalmam sincs, de natúr, nem rak bele mást, csak medvehagyma, állagra sűrű lekvár, hogy éri el? Nem tudom, de mesésen finom. Nézz utána, ha tudsz a www.hazilekvar.hu oldalon, remélem, megtalálod ezt az illetőt.

Amúgy fogod, nagyon finomra felvágod a friss medvehagyma leveleket, és azt kevered a tésztába, máris kész, szép színes sárga-zöld lesz, és szaggathatod ki, nem vesztesz vele, sőt, színesebb lesz.
A házi elkészítésére augusztus elején, ha jönnek, rákérdezek.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-04-28 06:18

Szia Éva!
Itt állok egy halom medvehagymával és a te nagyszerű recepteddel és nem tudom, hogy mi az a medvehagyma lekvár. Jó volna tudni, hogy házilag elkészíthető-e. Különben guszta a recepted. Üdv. Piroska

950
finomliszt 1 kg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
medvehagyma 200 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tojás 14 db
0 ízlés szerint
sajt 10 dkg