Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma pesto 2.

Medvehagyma pesto 2.
Medvehagyma pesto 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonlóan jártam el, mint a petrezselyem pesto készítésekor. Most is diót és olívaolajat használtam. Sajt most sem került bele, de felhasználáskor adhatunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tésztához, levesekhez, húsokhoz, grillezéshez, zöldséges ételekhez használhatjuk. A maradék pestót tegyük kis üvegbe, nyomkodjuk le és öntsünk rá egy kevés olívaolajat, hogy elfedje. Célszerű hűtőben tárolni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, szárítjuk.
  2. A pesto hozzávalóit egy nagyobb késes aprító tartályába tesszük és összeturmixoljuk. (Ha túl száraznak találjuk, adhatunk még hozzá olívaolajat.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 238
elküldve: 7
receptkönyvben: 324
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás pesto

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágicicmic
Ágicicmic Tue, 2011-04-12 09:33

Én is nagy medvehagyma imádó vagyok, annyira, hogy télire is elteszem a fagyasztóba.Pici olajon megfuttatom, ha összeesik /pár perc / dobozokba teszem /pl. szögletes margarinos / és be a fagyasztóba.
Másnap kiborítom a dobozokból, és nylon zacskókban tárolom. Spenótként használom többek között, nem kell hozzá semmi fűszer szinte, és akkor turmixolom amennyire szeretném. Így csinálom a pestót is,
csak főzök hozzá egy db krumplit, és egy natur krémsajtot /azt a kis hurkát /, együtt mixelem és adom hozzá az olivaolajat amennyit felvesz, sót, frissen őrölt háromszínű borsot és pici szerecsendiót reszelve. Piritóssal isteni, ajánlom, próbáljátok ki.... Sok sikert, és jó étvágyat

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-04-05 15:49

Kedves Napinter! Ha az olaj a tetején jól, légmentesen zárja hosszú ideig eláll. 2-3 hétig biztosan, de tovább is....

ozikat
ozikat Thu, 2012-04-19 18:36

nekem volt egy kis üveg pestom, 2 évig is elállt a hűtőben.

napinter
napinter Tue, 2011-04-05 13:06

Kedves Tündér,
nagyon jól hangzik a recept!
Azt szeretném kérdezni, hogy üvegekbe rakva, hútőben kb. meddig áll el?
Köszönöm
Nóra

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 11:00

Megtörtént! Igaz hogy nagyon apróra össze kellett vágni előtte a medvehagymát, de megérte, mert nagyon-nagyon fini lett! Legközelebb snidlinggel is ki fogom próbálni, mert rengeteg van itt a kertben, és eddig még nem jutott eszembe, pedig az is biztos nagyon jó lehet! :-))
Köszi a segítséget!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-03-29 09:52

Szia Tündér!
Szerinted botmixerrel meg lehet csinálni, ha előtte ledarálom a diót (esetemben ezt most mogyoró lenne)?

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-05-03 10:50

Kedves Tündér!
Én is ezt készítettem a hétvégén, de miután azt akartam, hogy igazán érvényesüljön a karakteres medvehagyma íz, olivaolaj helyett szőlőmagolajat használtam, illetve ezúttal kesudiót, ami szintén kiemeli ezt az isteni, fokhagymás zamatot :)
üdv,
Anikó

517
medvehagyma 20 dkg
olívaolaj 1.5 dl
1 tk
dió 10 dkg