Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-diós kiflik

Mascarponés-diós kiflik
Mascarponés-diós kiflik
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a hozzávalókból is kitűnik, ez nem az a könnyed, nyári süti... Viszont őrülten finom.
A receptre Nemisbéka blogján leltem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a mascarponéval habosra keverjük. Kisebb adagokban beledolgozzuk a lisztet is. Lágy tésztát kapunk, amit osszunk négy egyenlő részre, készítsünk gombócokat, csomagoljuk egyesével fóliába és tegyük a hűtőbe úgy 45 percre.
  2. Lisztezett munkafelületen mindegyik tésztabuciból kb. 20 centiméter átmérőjű korongot nyújtunk. Megkenjük a kevés vízzel elkevert tojásfehérjével és egyenletesen megszórjuk a diós-cukros-fahéjas keverékkel.
  3. Pizzavágóval vagy késsel nyolc cikkelyre vágjuk a tésztaköröket. Mindegyik háromszöget kívülről befelé feltekerjük, kifli alakúvá hajlítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  4. A kifliket megkenjük tojásfehérjével és a 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. (32 db kis kifli lesz belőle, két adagban sütöttem ki)
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 78 451
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 415
elkészítve: 63/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kiflik mascarponéval és dióval

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2016-11-25 10:24

Kedves Petra!
Elkészítettem, ízlett! Csak egy pici hiányérzetem volt, mikor rájöttem, hogy sót nem tartalmazott a recept így én sem raktam bele. Legközelebb a tésztáját megtoldom egy picivel. Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Kitűnő vendégváró. Üdv.: il-di.

Pista39
Pista39 Thu, 2013-11-14 21:18

Ez nagyon fíííííííínom. Türelmesen kell csinálni és akkor nem törik, nem nyúlik.
A tapasztalatom az, hogy a Szarvasi Mascarpone jobb az átlagnál, de ez nem szentírás.

Gyöngyi Bt.
Gyöngyi Bt. Sun, 2013-11-10 20:48

Én is elkészítettem ma és nagyon finom lett! Recept szerint raktam bele a hozzávalókat és nem kellett plusz liszt ,csak amit kisodráskor tettem alá. Lehet, hogy a mascarpone állaga is számít? Nem mindegyik márkájú ugyan olyan.
Köszi a receptet!

ritka
ritka Fri, 2011-10-21 19:45

Én is megsütöttem. Tapasztalatom szerint, a jól eltalált hűtés idő mellett, megfelelő ez a liszt mennyiség. Illetve talán a vaj alaphőmérséklete sem mindegy... Az viszont igaz, hogy a tésztával óvatosan kell bánni. Engem a mézeskalácsom tésztájára emlékeztetett állagra, nyersen...A végeredmény klassz
köszi

szil82
szil82 Fri, 2011-10-21 17:17

Szia Petra!Most sütöttem meg a kifliket!Nagyon finom lett,az egész családnak ízlett!Köszönöm a receptet!

Andirea
Andirea Wed, 2011-08-24 23:00

Én is megsütöttem és nagyon finom, porhanyós lett!
Viszont a liszt tényleg kevés, egyáltalán nem állt össze gombócokká, úgyhogy még jócskán tettem bele amíg már nem ragadtak. Cukrot is elbír még a tészta, én 70 grammot tettem bele és így se lett túl édes.

Cler69
Cler69 Wed, 2011-04-20 14:00

Tegnap a lányom ovijában a gyerekekkel közösen elkészítettük.Egynél megmutattam, a többit egyedül csinálták.A siker hatalmas volt,dupla adag kb.3 perc alatt elfogyott,anyukák és az óvónénik pedig a receptet követelték.Köszönöm

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Fri, 2011-01-28 23:01

Szia Petra!
Közben a családból volt, akinek nagyon ízlett... :) A tésztát meg lehet, hogy túlhűtöttem, mert 5 óráig volt a hűtőben, legközelebb 1 órára teszem be.
WM

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2011-01-26 22:09

Sziasztok!
Nem tudom, hogy én mit rontottam el, alig tudtam kinyújtani, mert szinte tört a tészta, meg amikor kisült, az íze nekem túl omlós lett, bár lehet, hogy ez ilyen recept. Nektek is nagyon omlós és nehéz elnyújtani?
WM

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-26 16:02

Sziasztok!

Karácsony lévén, gesztenyés-meggyes tölteléket tettem bele! Az eredmény: mennyei íz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 12:57

Megsütöttem a sütit, kicsit variáltam és tettem a tésztába egy kis darált diót, isteni finom lett.
Köszi a receptet.

Kat
Kat Wed, 2010-12-01 16:09

Érzem, hogy ezt ki kell próbálnom! Köszi a receptet!

evacska58
evacska58 Mon, 2010-11-22 16:57

Nagyon finom lett,nem tocsogott a vajban.Ropogosra sütöttem.Köszi a receptet.

ping
ping Thu, 2010-10-21 22:38

Hát nem tudom, hogy lett nektek ebből "isteni" kifli, mert az enyém most van a sütőben, de a kiflik úsznak az olvadt vajban. Úgy tűnik, büköske jól látta előre, kevés a liszt ennyi vajhoz. A sütés végére várom a csodát, hogy ehető legyen, mert nagy reményeket fűztem hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-26 12:54

nem kevés a liszt mennyisége ennyi zsiradékhoz?
egyépként szuper az oldal
üdv
eri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-19 17:24

Háááááát eeez egyszerűűűen...... valami fantasztikus! Már többször is megsütöttem és egyszerűen megunhatatlan. Az eredeti mellett készítettem Nutellával megkenve is---ez is isteni, azonkívűl szaggattam ki korongokat és én is kipróbáltam a szilvalekváros verziót is. Ez is csoda finom!!! De az biztos, hogy nem fogyózóknak való!... de ki akar itt fogyózni?! Nagyon köszi a receptért!!

petra
Petra / petra Fri, 2010-01-29 21:38

szia Pumpu,
őszintén: margarinnal én biztosan nem készíteném
de ezt lehet, hogy csak a vajmániám mondatja velem...:-)

Pumpu
Pumpu Fri, 2010-01-29 20:24

Jó margarinnal is? :(( Sajna csak az van most itthon...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 15:08

Úgy gondolom, hogy, ha azt a kevés cukrot kihagynám és egy kicsit több sót tennék a tésztába, akkor sajttal töltve, szórva kiváló sós aprósüteményt kapnék.

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2009-12-21 15:27

Végre tegnap én is megsütöttem. Hát eszméletlen finom, tipikusan az a "nem lehet abbahagyni" fajta, és ahhoz képest nem is olyan sok vele a meló.
Köszi szépen a receptet!

petra
Petra / petra Tue, 2009-09-29 20:20

a dió és a szilva régi jó barátok:-), úgyhogy biztosan finom lesz!

MiniMe9
MiniMe9 Tue, 2009-09-29 18:25

Nagyon tetszik ez a recept, de van otthon egy kis házi készítésű szilvalekvár, amivel ha hajszálvékonyan megkenném a tésztát, az szerinted harmonizálna?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-04-03 20:45

Ezt megsütöttem,de pogácsáknak,mert a kiflihajtogatáshoz béna vagyok. :) Nagy nagy sikert arattam vele.Másodjára marcipán korongokat szaggattam közé,isteni lett.Husvétkor is megcsinálom kétféle töltelékkel.Meggyesmarcipán,illetve magozott meggy lesz benne. :)

Köszi a receptet:)

581
mascarpone 230 g
vaj 230 g
barna cukor 2 ek
finomliszt 250 g
dió 120 g
barna cukor 70 g
fahéj 1 ek
tojásfehérje 1 db