Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés cappuccino mousse

Mascarponés cappuccino mousse
Mascarponés cappuccino mousse
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt még egy fél doboz mascarpone a hűtőben, amelyet fel kellett használni. Ez lett belőle. Finom.

hozzávalók / 2 adag

A moussehoz:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A forró kávéhoz adjuk a cukrot és a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk.
  3. A mascarponét simára keverjük a kávéval, hidegre tesszük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd 2 adagban a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémet kávés poharakba osztjuk. Hidegre tesszük.
  6. Tálalás előtt elosztjuk rá a kemény habbá vert tejszínt, és megszórjuk a csokoládéporral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 818
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

capuccino mousse, mascarpone-capuccino mousse, kávés mousse

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
lapzselatin 2 db
feketekávé 75 ml
cukor 50 g
mascarpone 125 g
habtejszín 125 g
habtejszín 50 g
forrócsoki por 1 teáskanál