Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponekrém szederkalappal

Mascarponekrém szederkalappal
Mascarponekrém szederkalappal
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom friss és kellemesen édes.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Tokajit 3 puttonyig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát bekeverjük, kisütjük, amikor meghűlt, korongokat vágunk belőle.
  2. A krémhez simára keverjük a mascarponét, belekaparjuk a 2 rúd vaníliát, cukrot és a lime levét.
  3. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.
  4. A szedret felfőzzük a cukorral és a limelével.
  5. Szőrszitán áttörjük, és sűrűre visszaforraljuk.
  6. Gyűrűbe rakjuk a piskótát, majd a krémet, a végén a "szederlekvárt".
  7. Zöld pisztáciával és vaníliás tejhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 252
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés tortácska szederkrémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karcsababy
karcsababy / karcsababy Mon, 2011-02-14 12:55

Azt kérdezném, hogyha nincs nincs gyűrűm a krém köré, milyen formában tudnám megoldani? Egyszerűen tepsibe teszem a tésztát, rá a krém és a lekvár, majd felszeletelem? Nem lesz ez így túl puha? Azt gondolom, nem fogom tudni kiszedni a tepsiből.
Köszi.
A recept igen nyálcsorgató, meg szeretném valahogy mindenképp csinálni.

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 15:52

Boccs, hogy beleszólok más receptjébe, de ha nincs gyűrűd, old meg sima vastagabb fóliával, duplán behajtod és kreálsz belőle gyűrűt. (celluxal vagy tűzőgéppel összetűzöd) Én a tükörtojást is fólia gyűrűvel oldom meg. Mégegyszer elnézést a recept írójától! Bokros Erika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-27 13:54

Egyszerű és szuper finom! Baráti összejövetelre sütöttem meg és nagy sikert arattam vele, kösz a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-02 18:20

szívesen

694
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
mascarpone 250 g
vanília 2 db
növényi tejszín 2 dl
cukor 2 ek
limelé 1 lime-ból nyert
szeder 200 g