Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos sütemény házi mandarinlekvárral

Márványos sütemény házi mandarinlekvárral
Márványos sütemény házi mandarinlekvárral
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsésnek érzem magam, mert Olaszországban élek, és kiváló minőségű mandarint lehet kapni. Emiatt nagyon sok receptembe beillesztem, és még egy egyszerű süteménynek is feldobja az ízvilágát.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mandarinlekvárhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lekvárt érdemes a fogyasztás előtti nap elkészíteni, így most azzal kezdeném. A mandarinok felét (400 g) megpucoljuk, félbevágjuk (ha találunk magot, kiszedjük). A másik félét közben héjastól szódabikarbónás vízben alaposan megtisztítjuk. Végüket vékonyan levágjuk, majd 3-ba szeljük. A mandarinokat egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, majd feltesszük főni. Amíg felforr nagy, utána kis lángon rotyogtatjuk. A fél citrom kifacsart levét hozzáöntjük, a fűszereket beleszórjuk, a gyömbért belereszeljük. 45 percig főzzük. Utána beletesszük a cukrot, és nagy lángon még 30 percig tovább főzzük, majd kiszedjük a szegfűszeget és összeturmixoljuk. Ha nem szeretnénk tartósítani, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben tároljuk.
  2. A sütihez a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A vajat a cukorral, rumaromával és vanília aromával habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a sütőporral. A tejet és a lisztet (szitálva) felváltva hozzáadjuk a masszánkhoz. Belereszeljük az alaposan megmosott mandarin héját.
  3. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Majd óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. A felét kiszedjük, és hozzákeverjük a kakaóport.
  4. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a 2 féle tésztát. Először a fehérnek a felét, majd a csokisnak a felét, és egy villa segítségével "beletúrunk" (ettől lesz szép márványos), ezt a folyamatot megismételjük.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 694
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

:)

Mióta szakács: 2018.11.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1795
vaj 250 g
cukor 250 g
tej 250 ml
finomliszt 350 g
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 5 ml
tojás 4 db
rumaroma 2.5 ml
cukrozatlan kakaópor 3 ek
mandarin 1 db
mandarin 800 g
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 5 dl
cukor 600 g
szerecsendió 1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 1 db
gyömbér 1 cm