r
Nosalty Logó

Márványos sütemény házi mandarinlekvárral

Vivesz
Márványos sütemény házi mandarinlekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mandarinlekvárhoz

1803
Kalória
20.4g
Fehérje
310g
Szénhidrát
59g
Zsír
330.3g
Víz
314.4g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
232.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mandarinlekvárhoz

Összesen 1803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mandarinlekvárhoz

Összesen 7210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mandarinlekvárhoz

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    310 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    682 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6066.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1240 g
  • Cukor
    932 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1321 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    673 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    2729 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1970 micro
Összesen 7210 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lekvárt érdemes a fogyasztás előtti nap elkészíteni, így most azzal kezdeném. A mandarinok felét (400 g) megpucoljuk, félbevágjuk (ha találunk magot, kiszedjük). A másik félét közben héjastól szódabikarbónás vízben alaposan megtisztítjuk. Végüket vékonyan levágjuk, majd 3-ba szeljük. A mandarinokat egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, majd feltesszük főni. Amíg felforr nagy, utána kis lángon rotyogtatjuk. A fél citrom kifacsart levét hozzáöntjük, a fűszereket beleszórjuk, a gyömbért belereszeljük. 45 percig főzzük. Utána beletesszük a cukrot, és nagy lángon még 30 percig tovább főzzük, majd kiszedjük a szegfűszeget és összeturmixoljuk. Ha nem szeretnénk tartósítani, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben tároljuk.
  2. A sütihez a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A vajat a cukorral, rumaromával és vanília aromával habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a sütőporral. A tejet és a lisztet (szitálva) felváltva hozzáadjuk a masszánkhoz. Belereszeljük az alaposan megmosott mandarin héját.
  3. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Majd óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. A felét kiszedjük, és hozzákeverjük a kakaóport.
  4. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a 2 féle tésztát. Először a fehérnek a felét, majd a csokisnak a felét, és egy villa segítségével "beletúrunk" (ettől lesz szép márványos), ezt a folyamatot megismételjük.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Szerencsésnek érzem magam, mert Olaszországban élek, és kiváló minőségű mandarint lehet kapni. Emiatt nagyon sok receptembe beillesztem, és még egy egyszerű süteménynek is feldobja az ízvilágát.

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...