Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos kalács vagy kuglóf

Márványos kalács vagy kuglóf
Márványos kalács vagy kuglóf
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyanazon bögrével vagy csészével mérünk mindent. Pl. a 2 dl-es tejfölös pohár is jó. Attól függően, hogy mekkora a sütőedényünk. Az én kuglófsütőm 25 cm átmérőjű (kihajló peremmel együtt). Ehhez a 2,5 dl-es bögrét használtam mércének. A receptet lsd.: Dr. Oetker bögrés-poharas tészták, süteménykészítés mérés nélkül c. kötetben.

hozzávalók / 6 adag

A kuglófhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe keverjük a sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Majd a többi hozzávalót is a tálba öntjük, és a keverőgép legmagasabb fokozatán 2 perc alatt simára eldolgozzuk.
  3. A tészta felét kizsírozott, lisztezett formába öntjük.
  4. A másik felébe belekeverjük a kakaót, és az egészet elosztjuk a világos tésztán. Kanállal bele-belenyúlunk az aljáig, hogy a tésztaréteg kicsit keveredjen. (Ettől lesz márványos!)
  5. Sütési idő 50 perc kb. 180 fokon, előmelegített sütőben. Légkeverésesben 160 fokon előmelegítés nélkül. Olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 351
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, újév
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés márvány kalács, márványos kuglóf, poharas márványos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dinus02
dinus02 Fri, 2015-05-01 20:49

Kismama révén nagyon kívántam a boltokban kapható csokiba burkolt kalácsokat, de ünnepnap van... Gondoltam, akkor sütök egy kuglófot, majd erre receptre bukkantam rétesliszttel. Mivel Ausztriában élünk, fogalmam sincs mi a rétesliszt, de volt itthon "griffig" lisztem, ami kinézetre nagyon hasonlít a rétesliszthez, amúgy sem használom csak panírozásra, úgyhogy gondoltam megpróbálom ezt... És az eredmény egyszerűen leírhatatlan!!!!!! Nagyon finom, porlós, egyáltalán nem fújtós. Azt nem tudjuk, milyen, ha kihűl, mert nem hűlt ki... Szerintem holnap van még egy köröm... Hálás köszönet a receptért! :*

1032
rétesliszt 3 bögre
szódabikarbóna 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
cukor 2 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
vaj 25 dkg
tejföl 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
étcsokoládé 5 dkg