Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kebabkenyér

Kebabkenyér
Kebabkenyér
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiaim egy grillezést sem tudnak elképzelni a kebabkenyér nélkül. De nemcsak a grillhús, meg a házi készítésű kebab, mics hanem a tegnapról megmaradt húsok kiegészítője is lehet. Egyaránt a gyerekek és felnőttek kedvence.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót.
  2. A vízhez hozzáadjuk az élesztőt, és várunk vele egy keveset, hogy az élesztő jól feloldódjon, majd ezt hozzáadjuk a liszthez.
  3. Jól megdagasztjuk. Géppel kb. 8-10 perc. 45 percig pihentettjük.
  4. 8  részre osztjuk, mindegyiket kerek alakúra formáljuk, majd szép kerekre nyújtjuk kb. 1  cm vastagságúra, miközben folyamatosan lisztezzük, hiszen egy elég lágy  masszával dolgozunk.
  5. Sütőlapokra helyezzük, és újabb 45 percig letakarva pihentetjük.
  6. Végül megsütjük.
  • sütési hőfok: 275°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 440
elküldve: 6
receptkönyvben: 328
elkészítve: 2/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: briós, croissant, burek, bagel, kifli, zsemle, édes leveles, perec, buci, hamburger-buci

egyéb elnevezések

kelt pita, pitalapok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2014-01-13 15:53

De még azt is hozzátették, hogy 4 adag? Nosalty milyen jogon javítgatja mások receptjeit?
Ebből legalább min 8 -at szoktam készíteni mint ahogyan a leírásban is szerepel, de van rá eset, hogy 10 kisebb is .....

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-01-13 17:42

Kedves Västerås!
Az oldal megújulásával minden receptnél igyekszünk megjeleníteni az adott étel tápanyag- ill. kalóriatartalmát. Ehhez időnként a szerkesztők kénytelenek átírni a mértékegységeket, természetesen minden esetben ügyelve arra, hogy az a recept a lehető legnagyobb mértékben megegyezzen az eredetivel. Tulajdonképpen csak a mértékegységek szabályos átváltásáról van szó, az arányok ezzel nem sérülnek. A kalória- és tápanyagtartalmat a rendszer egy adagra is kiszámítja, ezért kell feltüntetnünk, hogy az adott mennyiségekből hány adag készíthető. Bízunk benne, hogy sikerül megbarátkozni ezekkel az újításokkal.
Itt olvashatóak az oldal felhasználási feltételei, amely kitér a NoSalty mint szolgáltató említett jogaira:
http://www.nosalty.hu/felhasznalasi-feltetelek
További kellemes sütés-főzést!
Kata

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2014-01-13 15:23

Szervusz Doroti!

Sajnálom, hogy válaszom csak most érkezik.... az EREDETI, ÁLTALAM FELTETT RECEPT ALAPJÁN 7 dl.
Most látom, hogy Nosalty vette a BÁTORSÁGOT ÉS minden receptemet KIJAVÍTOTTA. Nekem nincs mérlegem, én minden sütemény/kenyér.. stb, készítésekor dl mérőeszközt használok !!!
Most úgy érzem magam mint mikor saját táskámba/pénztárcámba más valaki kotorász....

424
finomliszt 420 g
élesztő 25 g
víz 3 dl
2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek