Mandulás-meggyes muffin liszt nélkül

- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1636 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1125 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 847 micro
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat, a tojások sárgájával, az édesítővel, a darált mandulával összekevertem, majd óvatosan hozzáadtam a tojások fehérjéből vert kemény habot.
- A muffinformákba minyonpapírt tettem, és mindegyikbe egy evőkanál tésztát csurgattam, a tetejére meggyet szórtam, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. (10 darab lett. 1 db: Energia: 161 KCal Szénhidrát 5,8 gr)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 270
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 60580
- Feltöltés dátuma: 2008. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ezt a tésztát gyakran szoktam tortának sütni, mandulakrémmel, vagy kávékrémmel töltve nagyon finom. Amikor sok évvel ezelőtt először készítettem, vendégek jöttek, és valami nagyon különlegeset akartam csinálni nekik. Ez a liszt nélküli mandulatorta jó ötletnek látszott. Fogalmam sincs róla, hogy miért, de nem tudtam kiszedni a formából. Az íze jó volt, de csak kanállal jött ki, kis darabokban. Teljesen magamba zuhantam, másikat sütni már nem volt idő, meg alapanyag se volt hozzá. Menteni a menthetőt, a darabokat egy tálba szórtam, ráöntöttem a közben már elkészült kávékrémet, a tetejét tejszínhabbal díszítettem. Nagyon finom lett, mindenki a receptet követelte. Ekkor a lányom, aki akkor kb. 6-7 éves lehetett, elérkezettnek látta az időt, hogy bekapcsolódjon a társalgásba, és elkezdte a recept közlését, régi szakácskönyvek stílusában: „Végy egy teljesen elszúrt mandulatortát ……” Nagy siker volt :-) Ennek ellenére később többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült. Most muffinformában sütöttem meggyel, és így is remek.
Hozzászólások (12)
Jól hangzik a recept. Lehet darált dióval is csinálni? Köszi, Niki
Köszi Niki :-) tényleg finom. Lehet dióval vagy mandulával is készíteni. Nézd meg itt: http://cukroskata.blogspot.com/2008/02/manduls-meggyes-muffin-liszt-nlkl.html
Az édesít? aránya ugyanaz,mint a cukoré? Illetve fordítva. :) Nincs édesít?m,de ma este szeretném megcsinálni....mennyi cukorral helyettesíthetem?
Ugyanannyi cukrot tehetsz bele, mint édesít?t. Majd írd meg, hogy sikerült.
Jól hangzik,de ennek nem inkább az "átlagos" kalóriát tartalmazó ételek között kellene lennie??
Apple, ~160kalóriás MUFFIN simán alacsony kalóriának számít, egy "átlagos" kb. 250-300 körül van. nameg nem muszáj 4-et megenni egyszerre... :)
Nagyon fincsi, könny?, még a fiúknak is ízlik és a gluténérzékeny barátn?mnek :) (én barackkal és banánnal csináltam,fini) Kösziiii
Helló, én januárban már egyszer megcsináltam, csak akkor nem süthet? édesít?vel (kés?bb t?nt fel, hogy ez valószín? nem alkalmas sütésre:)) ). most viszont Canderellel csinálnám, mennyit tegyek bel?le szerinted? Köszi el?re is
Kedves Tami, nekem nincs jó tapasztalatom a canderellel. Egyszer sütöttem vele, de egyáltalán nem lett édes. Én sorbitot használok sütéshez.
40 dkg mandulához felszorzott adagot sütöttem, egyetlen pici bibije lett. Nem hült ki. " nem volt ideje olyan gyorsan elfogyott"
Kedves Irén, Nagyon örülök, hogy kipróbáltad, ízlett, és meg is írtad nekem :-)
nem tudom mit ronthattam el, de nekem olyan lett, mintha meggyes(-mandulás) rántottát ennék... :(
ugyan még nem próbáltam ezt a receptet, de korábban már többször is pont ilyen érzésem volt más süteményeknél, és halvány fogalmam sincs, hogy egyszer tök jól sikerül, máskor pedig "rántottaféle". szóval komolyan érdekelne.
Nekem jól sikerült, finom lett, köszönöm! Legközelebb azért rakok bele egy kis lisztet is, mert túl kevés a CH tartalma a diétámhoz... :D
Èn dupla adagbòl kèszitettem,xylittel,tortaformában ès a tetejère epret szórtam. Isteni finom lett. Köszönöm a receptet