r
Nosalty Logó

Mandulás keksz amarettóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás keksz amarettóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a likőrt és alaposan eldolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk (egy-egy teáskanálnyit). A kupacok között hagyjunk ki helyet, mert sütés közben megnőnek. (Tapasztalatból mondom, az első adag nekem bizony cseppet összesült.)
  4. 165 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9645
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon trükkös keksz. Ugyanis ha csak 15 percig sütjük, olyasmi, mint a piskótatallér (dobozba zárva még több nap múlva is puha) ha viszont 20 percig, akkor ropogós keksz. Én utóbbira szavazok, de ha valakinek bejön a boltokban kapható piskóta tallér, azt is lehet készíteni a tésztából. Sőt, ez esetben meg is lehet tölteni, pl. amaretto krémmel. A recept? A véletlen műve, legyen elég ennyi. :) Kávé, tea mellé nagyon klassz.  További képek itt.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...