r
Nosalty Logó

Mandulás keksz amarettóval

NS
Mandulás keksz amarettóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

477
Kalória
10g
Fehérje
47.9g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
35.1g
Víz
183.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    2137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 1909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a likőrt és alaposan eldolgozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk (egy-egy teáskanálnyit). A kupacok között hagyjunk ki helyet, mert sütés közben megnőnek. (Tapasztalatból mondom, az első adag nekem bizony cseppet összesült.)
  4. 165 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy nagyon trükkös keksz. Ugyanis ha csak 15 percig sütjük, olyasmi, mint a piskótatallér (dobozba zárva még több nap múlva is puha) ha viszont 20 percig, akkor ropogós keksz. Én utóbbira szavazok, de ha valakinek bejön a boltokban kapható piskóta tallér, azt is lehet készíteni a tésztából. Sőt, ez esetben meg is lehet tölteni, pl. amaretto krémmel. A recept? A véletlen műve, legyen elég ennyi. :) Kávé, tea mellé nagyon klassz.  További képek itt.  

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek