Mandulás keksz amarettóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
477
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
1909
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1189.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
477
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4758.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1295 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 2137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.7 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 848 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 836 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
1909
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
-
100 g finomliszt
-
100 g porcukor
-
1 csomag foszfátmentes sütőpor
-
3 db tojás
-
0.5 dl amarettó
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a likőrt és alaposan eldolgozzuk.
- Hűtőbe tesszük legalább fél órára.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk (egy-egy teáskanálnyit). A kupacok között hagyjunk ki helyet, mert sütés közben megnőnek. (Tapasztalatból mondom, az első adag nekem bizony cseppet összesült.)
- 165 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9645
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez egy nagyon trükkös keksz. Ugyanis ha csak 15 percig sütjük, olyasmi, mint a piskótatallér (dobozba zárva még több nap múlva is puha) ha viszont 20 percig, akkor ropogós keksz. Én utóbbira szavazok, de ha valakinek bejön a boltokban kapható piskóta tallér, azt is lehet készíteni a tésztából. Sőt, ez esetben meg is lehet tölteni, pl. amaretto krémmel. A recept? A véletlen műve, legyen elég ennyi. :) Kávé, tea mellé nagyon klassz. További képek itt.