Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csokoládékrém

Sült csokoládékrém
Sült csokoládékrém
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészíthető, belül krémesen lágy csokis ínyencség. Lélekmelegítő finomságként ajánlom hideg napokra. Miután kikanalaztuk a kis formából saját adagunkat, szemügyre vesszük, hogy maradt-e még. Egyébként általában elég szokott lenni egy, mert igencsak tartalmas desszert.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegyük ki időben a sütőből, mert ha túlsül, akkor a közepe nem a kívánt állagú lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd félretesszük kicsit hűlni.

  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (géppel), majd hozzákeverjük a lisztet is.

  3. Óvatos mozdulatokkal hozzádolgozzuk az olvasztott csokis részt.

  4. Vékonyan kivajazott formákba töltjük 2/3 részig (4 kicsi szufléforma).

  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

  6. A formákban hagyva melegen, kiskanállal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 222
elküldve: 21
receptkönyvben: 464
elkészítve: 24/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: felfújtak
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokiszuflé, étcsokis szuflé, csokikrém sütve

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

u.bridge
bridge / u.bridge Tue, 2015-12-29 12:20

Kedves Zúza,
nagyon köszi ezt a receptet, mert hatalmas sikerélményem volt vele szenteste :) Van egy étterem ahova néha elszoktunk jàrni a férjemmel és ott a kedvenc desszertünk a csoki szuflé meggy öntettel és vanília fagyival. Egy az egyben ugyanolyanra sikerült megcsinàlnom a recepted alapjàn ahogy ott ettük. Próbàljàtok ki mellé a fagyit....valami mennyei a hideg vanília a forró csokival :) köszönöm, üdv,bridge

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2016-01-02 17:24

Kedves Bridge, köszönöm a visszajelzést! Örömmel olvasom a sikerélményedet :) A vanília fagyi és a meggyöntet mellé már csak egy kis tejszínhab hiányzik... ;) BÚÉK, üdv. Zúza

Christy84
Christy84 Tue, 2014-08-12 22:15

Hello. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nincs felső sütésem neki merjek-e állni? Nagyon tetszik a recept és a kommentek is azt igazolják hogy jó . Gondoltam, elsőre ezt próbálnám ki.

Christy84
Christy84 Thu, 2014-08-14 12:46

Nem tudtam kivárni a válaszod és megcsináltam, isteni finom lett!

Koni08
Koni08 Sat, 2014-10-18 21:31

En most sutom megint, irni akartam Neked, hogy tokmindegy, milyen a suto, csinald!!!:) de latom, megoldottad ;) fuu, nagyon finom ez a suti, lelekmelegito a javabol!

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2014-08-13 19:56

Szia! Szerintem nem lesz gond, minél lágyabb a belseje, annál jobban szétolvad a szájban. A felszálló hő remélhetőleg így is megszilárdítja a tetejét. Majd írd meg milyen lett, drukkolok! :)

Koni08
Koni08 Wed, 2014-02-26 20:27

Én most este fél 8kor össze fogom keverni szerintem :) és aztán kisütöm holnap v utána. eláll vajon a hűtőben? A tojások teljesen frissek. köszi!

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2014-02-27 16:59

Persze hogy eláll, csak az a kérdés, hogy nem lesz-e más a végeredmény állaga. A felvert tojás lehet, hogy kicsit összeesik a hűtőben állva, vagy a teteje behártyásodhat, nem tudom. Írd majd meg légyszi mi sült ki belőle! :)

Koni08
Koni08 Mon, 2014-03-24 22:21

na hello, vegulis most sutottem meg frissen (negyed 10kor :), fu de annyira finom. ezt a fahejas kommentet csak aztan lattam, de igy legalabb az autentikus, eredeti recepttel kostolhatom. nagyon fincsi, mar nyers formajaban is majdnem elfogyott :)) koszi!puszi

Koni08
Koni08 Mon, 2014-03-24 22:43

vegulis most is eleg teliesre fordult az ido, igy nagyon joleso. meg annyi, hogy nekem 3 adag lett ( ikeas szufleforma).puszi

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2014-03-26 22:16

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy feldobhattam vele a télies napot. Nekem még most sincs melegem... :)

Dogfun
Dogfun Mon, 2014-02-10 16:07

TÖKÉLETES! Remekül néz ki, az állaga mesés, és isteni finom! Ráadásul semeddig se tart elkészíteni, hát ez a desszert tényleg szuper! ;)

Tüncike_
Tüncike_ Mon, 2012-12-17 19:59

Lenne néhány kérdésem. Mégpedig, hogy nem-e kevés a 2 db tojás, illetve nem kell a tojásokat kettéválasztani és a fehérjét habbá verve beletenni a krémbe? A nád/barna cukor helyett kristály cukor is használható, ha igen ugyanannyi mint ami a recept szerint van? A csoki mellé kakaópor már nem kell a receptbe? Karácsonyra szeretném megcsinálni, most készítenék szuflét először, ezért gondoltam biztosra megyek! És persze a fahéjat én sem hagyom ki, bár ha valaki csinálta már fahéjjal, segíthetne hogy kb. mennyit tett bele :) Köszönöm!

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2012-12-18 00:12

Ez nem egészen szuflé, (a szerkesztők sorolták be ebbe a kategóriába). Csak 2 tojás kell bele, ez egy ilyen recept. :) Nyugodtan használj kristálycukrot, ugyanannyit. Egyébként legutóbb 8 dkg-ot tettem bele, mert van akinek még így is édes. Lehet vele játszani ízlés szerint.
Kakaópor sem kell bele! Sok sikert, jó sütögetést!

Tüncike_
Tüncike_ Tue, 2012-12-18 00:17

Köszönöm a gyors választ! Akkor ez tulajdonképpen belül nem marad folyós, abban más csak? Mindenesetre biztosan kipróbálom, bárhova is sorolták :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2012-12-18 11:13

Lágy belül, de nem folyós. Ha folyósan szereted, akkor vedd ki egy kicsit hamarabb. (Teszteld: fogpiszkálóval szúrj bele a közepébe.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-12-08 00:40

Kedves Zúza!
Azt szeretném kérdezni hogy szerinted mivel lehetne ízesíteni ezt a csokikrémet hogy kicsit karácsonyi legyen? Én a fahéjra gondoltam, vagy esetleg kandírozott narancsra, csak hátha van valami jobb ötleted :)

Zúza
Zúza / Zúza Sun, 2012-12-09 15:01

Kedves B-ors!
Fahéj, narancs... mindkettő jó lenne szerintem is. Vagy egy kis mézeskalács fűszerkeverék (én a csillagánizs miatt nem szeretem).

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Thu, 2012-12-06 23:09

Én meg pont holnap akarok szuflé formát venni az Aldiban, ez lesz az első recept amit ki fogok próbálni. Alig várom ezt a finomságot.

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2012-12-07 12:31

Jujjj, köszi az infót, megnéztem az Aldi honlapját. Vannak formáim, de tuti veszek egy 6 darabos szettet. Több méret is van, a 9 cm átmérőjűt ajánlom. Ha jól látom vasárnaptól érvényes (dec. 9.), csak azért jelzem, hogy ne kelljen kétszer menned. Jó sütögetést! :)

mollika
mollika Thu, 2012-12-06 20:26

Köszönöm a receptet ! Épp most vettem szuflé formát,feltétlen elkészítem a recepted! Nem most este fél 8-kor,de a közeljövőben.

512
étcsokoládé 10 dkg
teavaj 10 dkg
tojás 2 db
nádcukor 10 dkg
finomliszt 3 evőkanál
teavaj 1 ek