r
Nosalty Logó

Mandulás-almás-rumos kocka liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mese - Habbal (J. Hanna)
Mandulás-almás-rumos kocka liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 2776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

"Töltelék"

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 694 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7516.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3249 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    499 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 2776 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Tészta

"Töltelék"

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját és a cukrot elkeverjük egy tálban.
  2. A darált mandulát, zsemlemorzsát, kakaót, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgájához.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk.
  4. Kivajazott tepsiben 180 fokon a sütőbe tesszük.

"Töltelék"

  1. Az almát kimagozzuk, meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk. (Ha túl kicsik lesznek az almakockák, bele fognak olvadni a tésztába. A túl nagyok pedig nem fognak jól átsülni.)
  2. Hozzáadjuk a rum aromàt.
  3. A 20. percben 190 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és a félig sült tésztába szurkáljuk a rumos almadarabokat. A sütési fokot azért kell felvinni, mert a sütő kinyitásával egy adag meleg kimegy majd a sütőből. A tepsit nem vesszük ki, mert a tészta összeeshet. Tehát a sütőben hagyva szurkáljuk az almadarabokat a tésztába. Kicsit macera, mert vigyázni kell, hogy ne égessük meg a kezünket. De az almadarabok elég nagyok ahhoz, hogy kb- fél perc alatt gyorsan tele lehessen tűzdelni a félkész sütit.
  4. A sütőt visszazárjuk, és még 20 percig sütjük a tésztát. A hőfokot visszavesszük 180-ra. (Hogy ne száradjon ki a tészta.) Összes sütési idő : 40 perc.
  5. A csokidíszt és a mandulát az utolsó egy percben szórjuk az almás lyukakba, épp csak addig, hogy a csoki megolvadjon, a mandula pedig megpiruljon egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1187
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 09.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

A töltelék a plusz ebben a receptben: jobb szeretem, ha egy gyümölcs kevés ideig sül, nem cukrozott, és félig akár nyers is marad. Ezért lettek az almadarabok nyersen, a félig kész sütibe beleszúrva. Szilva, sárgabarack, körte, ananász vagy más lédús gyümölcs lehet még az alma helyett.

Hozzávalók

Tészta

"Töltelék"

Címlapról ajánljuk

További cikkek