Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulamassza hal figurában

Mandulamassza hal figurában
Mandulamassza hal figurában
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is anyósomtól tanultam, eleinte ő szokta elkészíteni nekünk karácsonyra ezt a náluk tipikus karácsonyi édességet, aztán megtanultam én is, kaptam egy szép halformát is tőle, így most már én készítem el ezt a finomságot!

hozzávalók / 10 adag

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

ajánlat

Ebből az adagból több halacskára futja, kedves kis gasztroajándék a barátoknak, rokonoknak.

A hal lehet vékonyabb, kövérebb, attól függ, hogy a masszát vékonyabbra vagy vastagabbra töltjük a formába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát összekeverjük a cukorral, majd mixer segítségével nagyon finomra daráljuk, közben hozzáadjuk a rumot is.
  2. Az így kapott masszát kézzel jól átgyúrjuk, átdolgozzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, celofánba tekerve (ha nem használjuk fel azonnal a masszát, akkor nedves szakajtóba tekerve napokig is eláll).
  3. Egy alumínium halforma alját celofánnal bevonjuk, a masszát a hűtőből kivéve jól átgyúrjuk, majd adagonként kevés rumot (ezt előzőleg vízzel hígítjuk 1dl rum-1dl víz) adunk hozzá, míg jól formázható nem lesz.
  4. A masszát óvatosan a halforma aljára simítjuk, nyomkodjuk.
  5. A kekszet (tetszés szerinti mennyiség, de ne legyen túl sok) beáztatjuk a rumba, majd belehelyezzük  a forma "hasába"; majd pár kiskanál lekvárt is teszünk bele, kis csokidarabokat is.
  6. Végül a masszával betakarjuk a tölteléket, úgy hogy ne látszódjon sehol se ki.
  7. Majd egy tányérra, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a celofánt, az egészet meghintjük cukorral, mazsolával, csokidarabbal vagy kávészemmel kialakítjuk a szemet, és a hal száját is.
  8. Celofánnal lefedve tároljuk, nehogy kiszáradjon, sokáig eláll.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, Halloween, születésnap, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pasta di mandorla, hal formájú mandula massza, mandula massza hal alakban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

650
mandula 50 dkg
cukor 50 dkg
rum 2 dl
rum 2 dl
babapiskóta 10 dkg
sárgabaracklekvár 1 teáskanál
étcsokoládé 5 dkg
cukor 1 teáskanál