Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarin krémlikőr

Mandarin krémlikőr
Mandarin krémlikőr
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukrozott mandarint készítettem, és a szirupot sajnáltam kidobni. Olyan jó volt az illata, azon gondolkodtam, mire tudnám fölhasználni.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandarin héját egy-két napig áztatjuk, majd a fehér belsejét kikaparjuk.
  2. A vízzel és a cukorral feltesszük főni. Addig főzzük, míg kb. 2 dl-re sűrűsödik.
  3. Beleöntjük a sűrített tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a citrom és a mandarin levét.
  4. Összeforraljuk, majd kihűtjük.
  5. Beleöntjük a vodkát és a rumot.
  6. Jól összekevjük, és leszűrjük.
  7. Tetszés szerinti üvegbe töltjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 862
elküldve: 1
receptkönyvben: 141
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: italok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
diéta: tojásmentes
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandarinos krémlikőr, rumos mandarinlikőr, mandarinlikőr vodkával és rummal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-12-20 09:29

Kedves Boribon! Valóban nagyon jól sikerült. Ezt nem csak én mondom. Szép karácsonyt kívánok! Éva

457
víz 5 dl
cukor 50 dkg
mandarin 10 db
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 2 dl
sűrített tej 300 g
vaníliás cukor 2 csomag
mandarin 1 db
vodka 2 dl
rum 0.5 dl