r
Nosalty Logó

Mézes túrótorta Lizinka konyhájából

Lizinka_
Mézes túrótorta Lizinka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tortához

tetejére

429
Kalória
23.2g
Fehérje
60.9g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
183.5g
Víz
45g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
51.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tortához

tetejére

Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tortához

tetejére

Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tortához

tetejére

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.5 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

tortához

  1. Egy nagyobb üstben jól összekeverjük a túrót a mézzel, a felvert tojással és a mákkal. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott golden almát, amit szintén jól elkeverünk a túrós masszában. Az alma itt-ott darabokra fog szétesni.
  2. Ezt az egész túros-mákos-almás masszát gőz fölött kb. 15-20 percig folyamatosan keverjük. Amikor forró és teljesen híg, belekeverjük a búzadarát. A masszát egy kis méretű, kivajazott tortaformába (17 cm átmérőjű) öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a teteje ne piruljon meg! Ha kész, tálra tesszük hűlni.

tetejére

  1. A golden almát hámozás nélkül vékony szeletekre vágjuk. Egy láboskában megpirítjuk a cukrot, és ebbe egyenként megforgatjuk az almaszeleteket. A tortát szeletekre vágjuk. Minden szelet közepére teszünk egy karamellizált almadarabot, és mézzel leöntve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17

Omlós túrós édesség, amit különlegessé varázsol a pirított cukorban megpuhított alma és a rácsurgatott méz. Próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek