Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás rebarbaralekvár

Málnás rebarbaralekvár
Málnás rebarbaralekvár
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ildikó vasárnapi piacán vásárolt rebarbarából készült már egy kis fűszeres kompót. A maradékból lekvárt főztem. És milyen jól tettem:-).

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát a cukorral feltesszük főni. Mikor felolvadt a cukor és jó leves, dönthetünk: szitán átpasszírozzuk, így mag nélküli lesz a végeredmény, vagy benne is hagyhatjuk a magokat (ahogy én is tettem, ti. engem egyáltalán nem zavarnak, sőt!).
  2. Hozzáadjuk a szeletelt rebarbarát és néha megkeverve sűrűre főzzük.
  3. A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük, visszahúzzuk, megvárjuk, míg újra felforr és kész is.
  4. Forrón kis üvegekbe töltjük, celofánnal lezárjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni (kb. 1 nap).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 178
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rebarbaralekvár málnával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
rebarbara 500 g
málna 250 g
cukor 250 g