r
Nosalty Logó

Alma-áfonya vegyes lekvár és cukrozott nyers áfonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Alma-áfonya vegyes lekvár és cukrozott nyers áfonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lekvárhoz

A nyers áfonyához

Összesen 1367 kcal
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lekvárhoz

A nyers áfonyához

Összesen 5468 kcal
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A lekvárhoz

A nyers áfonyához

Összesen 123 kcal
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 1367 kcal
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1415.7 g
  • Cukor
    1285 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    2803.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1722 micro
Összesen 5468 kcal
  • 0% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A lekvárhoz

A nyers áfonyához

Elkészítés

A lekvárhoz

  1. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, rászórjuk a cukrot, időnként megkavarjuk. 2-3 órát hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. Ezalatt előkészítjük az áfonyát. Szűrőben megmossuk, és hagyjuk lecsöpögni.
  3. Az almát csendes lángon, lefedve főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az áfonyát, és addig főzzük, amíg az áfonyaszemek kezdenek kipukkadni.
  4. Megkóstoljuk, és ízlés szerint még adhatunk hozzá cukrot, ez függ az alma savasságától. Ízesíthetjük vaníliával.
  5. Forrón üvegbe rakjuk, a tetejét megszórjuk na-benzoáttal, lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  6. A nyers áfonyához a megmosott és lecsöpögtetett áfonyát egy tálban összevegyítjük a cukorral, üvegbe rakjuk, egészen tele, mert összeesik. Rászórjuk a na-benzoátot, és lezárjuk. Felhasználhatjuk télen sütemények, szószok készítésére.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3062
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Alma-áfonya vegyes lekvár és cukrozott nyers áfonya
Csiki Piroska 230 recept

Az alma-áfonya arány változhat, és a cukormennyiség is ízlés szerint. A masszát át is passzírozhatjuk, így kiküszöböljük az áfonya héját. A Na-benzoátból csak egy leheletnyit szórok a lekvár tetejére, felbontáskor egy vékony réteg lekvárt leveszek, és eldobom.

Hozzávalók

A lekvárhoz

A nyers áfonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?