Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyos eperkockák

Fagyos eperkockák
Fagyos eperkockák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan mondjuk egy receptre azt, hogy: ez az, ez lesz a kedvencem, vagy soha ilyen finomat nem ettem még. De higgyétek el, ez
az a süti, ami kielégti minden vágyunkat, édes, mégis könnyű, hideg is, és nem kell vele sokat bajlódni! És persze ami a legfontosabb, MENNYEI!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én Hulala tejszínt használtam, aki mást használ, tegyen bele egy habfixálót!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót, a mandulát, a lisztet, a vajat és a barna cukrot összekeverjük, és egyenletesen beleszórjuk egy nagy tepsibe, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben sütjük, közben gyakran megkeverjük, ha kész, hűlni hagyjuk.
  2. A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, ízesítjük a citrom reszelt héjával és a 2 evőkanál citromlével, majd övatosan belekeverjük a szeletelt epret és végül a kemény habbá vert tejszínt!
  3. A tészta 2/3-ad részét közepes méretű tepsibe morzsoljuk, rá a krém, majd a maradék 1/3-ad tészta, amit szintén a kezünkkel kicsit szétmorzsolunk.
  4. Alufóliával letakarjuk, és betesszük a mélyhűtőbe legalább 6 órahosszára.
  5. Kockára vágva kínáljuk!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 566
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

motoros anyacsajszi

Mióta szakács: 2011.05.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borzas eper mandulaforgáccsal, morzsás eper dióval és mandulával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-06-11 22:39

Kedves motoros anyacsajszi!
Mind a kettő előjegyezve:-))))
Köszi őket, fincsik voltak:-))
Szép hétvégét, remélem, holnap már a nap is süt, ideje lenne már:-))
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Sat, 2011-06-11 13:06

Drága Éva-Anyóca!

Köszi, aranyos vagy!tényleg érdemes kipróbálni, mert hihetetlenül finom!ugyhogy jövőre ez is ott legyen az első epres receptek között..!:)
Nagyon szívesen!
szép hétvégét kívánok!
Anikó

879
mandula 3 dkg
dió 3 dkg
vaj 11 dkg
finomliszt 12.5 dkg
barna cukor 5 dkg
tojásfehérje 2 db
eper 50 dkg
porcukor 20 dkg
citromlé 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 2.5 dl