Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás joghurttorta tejszínesen

Málnás joghurttorta tejszínesen
Málnás joghurttorta tejszínesen
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, hűs finomság. Bármilyen gyümölccsel készülhet.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához:

Krémhez:

  • 4 dl sűrű joghurt
  • 4 dl habtejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 2 ek zselatin (vagy 2 cs zselatinfix)
  • 1 citrom héja
  • 25 dkg málna

Díszítéshez:

  • 2 marék málna
  • 5 dkg csokiforgács
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztes-keményítős- kakaós keveréket. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Sütőpapírral alul bélelt tortaformába öntjük, 180 C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. Amikor kihűlt, visszatesszük a formába a lapot, és visszacsatoljuk a forma oldalát.
  5. A joghurtot a cukorral, a citromhéjjal és a zselatinnal összemelegítjük. Nem szabad forralni, csak annyira melegíteni, hogy a zselatin felolvadjon.
  6. A tejszínt felverjük, és belekeverjük a langyos joghurtba. Végül beleforgatjuk a gyümölcsöt. Lehet turmixolni is a málnát, akkor rózsaszín lesz a torta. (Én most csak beleforgattam, így márványos lett a végeredmény.)
  7. Ha zselatinfix-szel dolgozunk, akkor a tejszínt felverjük, a joghurtot a cukorral és a fix-szel szintén jól kikeverjük. Végül a két krémet összekeverjük, és hozzáadjuk a gyümölcsöt.
  8. Jó pár órára  hűtőbe tesszük, és tálaláskor díszítjük. (Ha gyorsan kell dermednie, a fagyasztóba szoktam tenni egy órára, és utána hűtőbe.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 001
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnás joghurttorta, joghurttorta gyümölccsel, tejszínes joghurttorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scarlenex
Chia-Chia / Scarlenex Thu, 2017-02-16 22:23

Csillagos ötös recept. Tavaly készítettem el először nulla sütés-főzési tapasztalattal, életem első tortájaként. Isteni lett. Épp most is ezt készítem párom születésnaprára. Már a hűtőben pihen. Jobb mint amit a cukrászatban kaphatsz súlyos pénzekért.

mesterve
Mest_Vera / mesterve Sat, 2015-01-31 22:12

Ez a torta fantasztikus! Nagy kedvenc lett nálunk, és szinte elronthatatlan. Köszi a receptet!

Napfény és Fűszer
Napfény és fűszer / Napfény és Fűszer Tue, 2013-08-06 21:13

Köszönöm :)
A tejszín mindenképp hideg legyen!Nagyon! Akár fagyóba is rakhatod1-2 órára.De hűtőbe legalább egy éjszakát legyen.Ha cukrot teszek bele,akkor félig felverem és úgy adagolom hozzá.És valóban túlverni sem szabad.Én a legjobban a Lidl saját márkás 2 dl-es habtejszínt szeretem .Szerintem prémium kategóriás és 200ft körül van az ára.

Yuyika
Yuyika Tue, 2013-08-06 11:04

Ez a sütemény egyszerűen isteni, de most jött el a pillanat, hogy segítségért kiáltsak! Ugyanis a tejszín habbá verése számomra már-már rémálom, rettegve fogok neki, hogy lesz-e belőle hab... A múltkor Oké, 30 %-os habtejszínt vettem, fel sem verődött, most egy másik márkát, szintén 30 %-osat, kicsapódott! Mondja már meg valaki a titkot, hogy mégis hogyan lehet agyvérzés nélkül habot verni, illetve mi a legmegbízhatóbb márka, mert kezdem azt hinni, hogy ehhez még a hold állásának is köze van... :(
Egyébként a recept és a sütemény nagyon nagyon finom, most csinálom másodszorra, csak a hab miatt bosszankodom, de ez persze nem a recept hibája! :)