r
Nosalty Logó

Joghurttorta ninitta konyhájából

NS
Joghurttorta ninitta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

419
Kalória
8.7g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
61.1g
Víz
138.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6041.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    2422 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    732.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1889 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, fele cukrot beletesszük a sárgájához, és elkeverjük. Majd a cukor másik felével a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojás sárgákhoz adjuk a fele lisztet, elkeverjük, majd a felvert hab felét keverjük hozzá. Ezután ismét a liszt és a hab.
  3. A forma alját kikenjük, az oldalát ne, így nem esik össze a tészta. Tűpróbáig sütjük.
  4. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

Krém

  1. A tejszínhabot felverjük, beleöntjük a joghurtot, gyümölcsöt /ez el is hagyható/, zselatinfixet, s ha esetleg kellene kevés cukrot. Én nem tettem bele, de ki hogy szereti.
  2. Ha gyümölcsöt használunk, s habbal szeretnénk díszíteni, vegyünk ki keveset belőle, mielőtt a gyümölcsöt hozzáadjuk, hogy ne legyen kívül darabos. Ezzel a krémmel töltjük a tortát.

Díszítés

  1. Vékonyra nyújtjuk a marcipánt, majd borítsuk be a tortát.
  2. Majd egy keveset színezzünk meg, s szalagként tegyük rá.
  3. A cipőcskét kézzel formáljuk meg, a pillangókat és a virágokat kiszúróval készítsük el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon egyszerű, és isteni finom.Tepsiben sütiként is elkészíthető,dekorálás nélkül is. Babalátogatásra készült, de én sütiben is elszoktam készíteni minden cifrázás nélkül, magában is mutatós kis süti:)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek