r
Nosalty Logó

Mákos tészta felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mákos tészta felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 779 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7413.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    2886 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    791 mg
  • Foszfor
    2795 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 4663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját habosra kavarjuk a 10 dkg kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadunk egy nagy pohár tejfölt.
  4. Beleforgatjuk a kihűlt tésztát, végül a tojáshabot.
  5. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beleterítjük a tésztás keverék felét. Ezt jól megkenjük a szilvalekvárral, majd rászórjuk a porcukorral (és citromhéjjal) elkevert mákot. Erre a rétegre kerül a mazsola, majd befedjük a tésztás keverék maradékával.
  6. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4280
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

A tésztafelfújt nemcsak mákkal jó. (Jajj már, mit is írok, dehogynem! Nekem azzal az igazi!) Szóval, készülhet diósan és túrósan is. Dió és túró alá nekem  baracklekvár kívánkozik jobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos tészta felfújt
Tomatotree 262 recept

A MÁK mindenek felett! Imádom, ahogy a lekvárral és a mazsolával keveredik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!