r
Nosalty Logó

Mákos tészta egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mákos tészta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 781 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1561 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 429 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 781 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1561 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 429 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
  2. Ezalatt a mákot megdaráljuk a cukorral (ha kávédarálóban daráljuk).
  3. Ha megfőtt a tészta leöntjük róla a vizet, visszatesszük a főzőedénybe, (mert az jó forró) rátesszük a vajat és elkeverjük.
  4. Ráöntjük a cukros mákot, összakavarjuk, azonnal tálaljuk és meg is esszük :-)
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 484
  • Össznézettség: 98698
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos tészta egyszerűen
Vicikó 251 recept

Mivel rendkívül nagy kedvencencünk a mák, mondjuk legfőképp nekem ;-) , így elég sűrűn kerül az asztalunkra valamilyen variációban. Ez volt a mai. A szupergyors, hagyományos, egyszerű ételek közül való. A tészta már magában isteni, a piacunkon a tyúkosnál vesszük, nem olcsó meg kell mondani, de gyönyörű sárga, ami nem megy ki a főzéskor sem. Igazi tojásból van :-)

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Ez a recept mit?l különleges?

Törölt felhasználó

Bocsi, de nekem pl érdekes, mert imádom és nem tudtam hogy kell elkészíteni (együtt ledarálni a mákot a cukorral és forrón tenni a tésztára). Még van, akinek ez a fincsiség is új (mármint elkészíteni). Köszi a receptet :-)

Figura57

Amit?l te cseppet sem vagy az.

p2

Nahát, Lotion, te mindenhol beleharapsz Vicikóba? Attól különleges, hogy veszi a fáradtságot, lefotózza és felteszi ide. És jól teszi, mert ha más nem, akkor majd a gyermekei itt visszakereshetik. Hát hol kikötés az, hogy ide csak a parmezános csiganyálka tehet? fel? Mert az már biztos különleges :))) B.U.É.K neked is! :)

Törölt felhasználó

Nem különleges, pont hogy egyszer?! Az öcsém még egy kenyeret se tudott felszeletelni rendesen, valahol el kell kezdeni! :) Félbevágott eperrel díszítve igazi csemege! :D

twixy

Köszönöm, hogy feltetted a receptet! Én még soha nem próbáltam vajjal, de most már csak így fogom készíteni. :)

AnnaML

Gyerekkoromban ettem utoljara koszi hogy eszembe juttattad ,mi olajjaj es nem vajjal keszitettuk , esamikor ez volt ebedre nekunk mindig unnep volt barmijen napon is keszitette anyukam. koszonom szepen UUdv: Anna

Vicikó

Igazán nincs mit, kedves Anna! :) Üdv:-) Vici

pussycat

Szia Vici! A Te makostesztadban az a kulonleges, hogy forron teszed ra a makos cukrot, ettol ketszer olyan finom mintha mar kihult volna. Latod, a hozzaszolasokbol kiderul az, hogy meg a legegyszerubb receptnek is van aki, (a kezdok) orulni tudnak. Egyebkent nekem is van egy makosteszta trukkom: kifozes utan a tesztat egy rozsdamentes, (nem teflon) labosba teszem egy jo evokanalnyi vajra, majd ha a vaj elolvadt, es elkevertem rateszem a fedelet es teljes nagy langra teszem a tuzet alatta igy piritom kb. 3-4-5 percig anelkul, hogy a fedelet felemelnem. Idonkent a fedo melletti kiszivargo gozt megszagolom, hogy meg nem egett-e meg. Ha letelt az ido, es mar erzek egy pici sult (de nem egett) szagot akkor elzarom alatta a tuzet, de nem emelem fel a tetejet meg kb. 5 percig. Igy tortenik az hogy a lesult serclit konnyen fel lehet egy lapattal emelni. Most forron ra a mak, es a serclivel ez a legmennyeibb eledel. Szoval, ez az en makostesztam!!! Puszi, Veronika

Vicikó

Kedves Veronkám! Na most aztán belapátolnék pár villányit " Te mákostésztádból " !!!! :) Olyan ínycsiklandozóan írtad le, hogy összefut a nyál az emberlánya szájában! :))) Sajnos nálunk ez a kicsit lesült megoldás nem megy, mert férjecskét azt hiszem ki tudnám a konyhából üldözni vele..:-) pedig én is mennyire szeretem, mikor pl. a krumplis tészta kicsit odakap, és úgy ahogy írod, olyan kissé serclis darabkák vannak benne....hmmmmm! Na, de befejezem, mert kicsit kés? van, és kezdek lassan a konyha felé kacsintgatni. Rég hallottam Rólad, megörültem ennek a pár sorodnak! Én felhagytam az itteni tevékenységemmel, több oka is van....( na nem az, hogy nem f?zök! ) De ha egy ilyen " régi " kedves ismer?s ír, akkor azonnal válaszolok:) Hol vannak a többiek is?! És még akkor zongorázom itt a billenty?kön, ha valaki egy receptemmel kapcsolatban kérdez. Hátha tudok segíteni... Remélem jól vagy Te, és családod is!? Üdvözöllek szeretettel, puszi:-) Vici

pussycat

Hat igen kedves Vicikem! En is felhagytam a receptek bekuldesevel, valahogy en sem erzem az oldalt a reginek a megujitas ota?es igen, hol vannak a tobbiek is? En azert ide -ide latogatok, ha uj receptet keresek, mindig talalok valami erdekeset. Koszonom a kedves erdeklodest, ?igen en jol vagyok, remelem Te is csak ugy vagy mint en, hogy csak magatoknak fozol finomakat, de nem baj, meg talalok nalad is sok jo foznivalot. Tudod en is makimado vagyok veled egyutt, es meg nem mentem vegig a repertoarodon. Sok szeretettel udvozollek, puszi: Veronika

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tetszett a lepirítás ötlete, a mákosnudlit is így csinálja anyukám. Sajnos itt . spanyolban nincs kultusza a máknak, csak 1-2 péks¨tin látni magkeverékben....:((. Mo-ról szoktam kihozni a darált mákot, de elég nagyszemüre hagyják így én kevés tejjel, vaníliás cukorral összerottyantom, így megy a tésztára. Ha nem elég édes (sosem az;)), akkor még mézet is csorgatok rá!

Törölt felhasználó

Balcsi mellett, forró napon ideális hamar-gyorsan-lakató étel...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek