r
Nosalty Logó

Mákos guba 8. - kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koktél
Mákos guba 8. - kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 1700 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 6795 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 176 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1498 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1700 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12566 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    5993 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 6795 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Elkészítés

Lezsik fonott kalácsához

  1. A kalács hozzávalóit összeállítjuk és megsütjük. (Fonott kalács, Lezsik receptje alapján)
  2. A megsült kalácsot felszeletelve megpirítjuk a sütőben. Majd langyos tejben megáztatjuk a kalács darabokat, kinyomkodjuk, kivajazott jénai tálba rakjuk. Soronként meglocsoljuk mézzel és megszórjuk a porcukros-reszelt citromos mákkal. Addig rétegezzük, amíg a tál megtelik, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd rákenjük a cukorral ízesített felvert tojás fehérjét. Visszatoljuk a sütőbe, amíg szép világosbarna nem lesz.
  4. A vanília öntethez egy liter tejet felforralunk, a maradék fél literhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, lisztet, csomómentesen elkeverjük és a felforralt tejhez öntjük, sűrűre főzzük (Ha szükséges tehetünk még hozzá cukrot).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 39494
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos guba 8. - kalácsból
koktél 4 recept

A mákos guba története kedves Lezsik kalácsával kezdődött... Próbálkoztam a kalács sütésével, eleinte nehezen ment... :)  most már "profi" vagyok benne... Eleinte nem sikerültek azok a fránya kalácsok tökéletesre, sajnáltam kidobni, ezért eszembe jutott, mi lenne, ha szikkadt kiflik helyett a Lezsik kalácsát használnánk alapul? A kalácsot feldaraboltam, mivel friss volt és puha, ezért a sütőben kicsit megpirítottam. Utána már simán használhattam a kiflik helyett.  Ma már ha mákosgubát kérnek, az csakis "elrontott-kalácsból" készülhet!

Hozzávalók

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek