r
Nosalty Logó

Mákos guba 8. - kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koktél
Mákos guba 8. - kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 1700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 6795 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1498 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12566 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    5993 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983.4 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 6795 kcal
  • 12% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Elkészítés

Lezsik fonott kalácsához

  1. A kalács hozzávalóit összeállítjuk és megsütjük. (Fonott kalács, Lezsik receptje alapján)
  2. A megsült kalácsot felszeletelve megpirítjuk a sütőben. Majd langyos tejben megáztatjuk a kalács darabokat, kinyomkodjuk, kivajazott jénai tálba rakjuk. Soronként meglocsoljuk mézzel és megszórjuk a porcukros-reszelt citromos mákkal. Addig rétegezzük, amíg a tál megtelik, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd rákenjük a cukorral ízesített felvert tojás fehérjét. Visszatoljuk a sütőbe, amíg szép világosbarna nem lesz.
  4. A vanília öntethez egy liter tejet felforralunk, a maradék fél literhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, lisztet, csomómentesen elkeverjük és a felforralt tejhez öntjük, sűrűre főzzük (Ha szükséges tehetünk még hozzá cukrot).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 44232
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba 8. - kalácsból
koktél 4 recept

A mákos guba története kedves Lezsik kalácsával kezdődött... Próbálkoztam a kalács sütésével, eleinte nehezen ment... :)  most már "profi" vagyok benne... Eleinte nem sikerültek azok a fránya kalácsok tökéletesre, sajnáltam kidobni, ezért eszembe jutott, mi lenne, ha szikkadt kiflik helyett a Lezsik kalácsát használnánk alapul? A kalácsot feldaraboltam, mivel friss volt és puha, ezért a sütőben kicsit megpirítottam. Utána már simán használhattam a kiflik helyett.  Ma már ha mákosgubát kérnek, az csakis "elrontott-kalácsból" készülhet!

Hozzávalók

Lezsik fonott kalácsához

A mákos gubához

A vaníliás öntethez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek