r
Nosalty Logó

Mákos, diós, gesztenyés bejgli

Ani13
Mákos, diós, gesztenyés bejgli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

1668
Kalória
32g
Fehérje
171.7g
Szénhidrát
100.4g
Zsír
114.1g
Víz
89.1g
Koleszterin
19g
Élelmi rost
75.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 13337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256 g

Zsír

  • Összesen
    803.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    428 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19047.3 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    8177 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    2691 mg
  • Foszfor
    7059 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    55 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1373.6 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    152 mg

Víz

  • Összesen
    912.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1228 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1848 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 13337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, jól elmorzsoljuk. A tejben a porcukrot, a tojássárgákat, és az élesztőt elkeverjük, majd mehet bele a lisztes keverékünkbe. Fóliában 2 órán át pihentetjük a hűtőben. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a töltelékeket.
  2. Tésztánk már megpihent, kivesszük a hűtőből, felvágjuk 4 fele. Lisztezett felületen kinyújtjuk nem túl vékonyra, mert akkor is kirepedhet a bejgli a sütőben, és akkor is ha túl sok vagy kemény a töltelékünk.
  3. Megkenjük a töltelékkel a kinyújtott tésztát, majd a két szélét behajtjuk, és nem túl szorosan, de azért tartson. Betekerjük a tésztánkat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a bejgliket töltés után. Majd megszúrkáljuk, hogy legyen hely a gőznek távozni és ne repedjen ki a tésztánk sütés alatt.
  4. Tojássárgáját felkeverjük, megkenjük a bejgliket, majd hideg terasz vagy ablak alatt hagyjuk, hogy ez a tojássárgája megszáradjon a beiglin. Ha ez megvan, akkor még egyszer tojássárgájával megkenjük, majd hagyjuk ismét teljesen megszáradni, ha végighúzzuk az ujjunkat és nem tapad a tojássárgája az ujjunkra, akkor jó. Ezután tojásfehérjét felverünk és azzal kenjük le a tésztánkat és ha az is megszáradt teljesen, akkor tesszük előmelegített sütőben. És barnára sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Jó étvágyat, és ünneplést karácsonyra mindenkinek!

Diós töltelék

  1. A diót, a mákot, és a gesztenyét három külön tálba öntjük, a vízből és a cukorból tűzhelyen cukorszirupot főzünk, felforralás után 2 percig még rotyogtatjuk. Majd teljesen kihűtjük.
  2. A dióhoz egy kis rumaromát darált kekszet, és reszelt citromhéjat keverünk majd, a szirupnak a kicsit kevesebb mint kb. a felét beledolgozzuk.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyemasszát a rumaromával és a cukorral eldolgozzuk, majd apránként adagoljuk hozzá a habtejszínt nem felverve, hanem simán csak folyékonyan, ahogy kibontottuk a dobozt mehet is bele ahogy van.

Mákos töltelék

  1. A mákot kikeverjük a reszelt citromhéjjal, a kekszdarával és a cukorszirupot utána belekeverjük, ez lehet picit többet vesz majd fel, mint a diós.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek