Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májkrémes-tükörtojásos pirítós

Májkrémes-tükörtojásos pirítós
Májkrémes-tükörtojásos pirítós
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy kalóriaszegény reggeli, de nem is készítem gyakran. Gyerekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor még nem volt kenyérpirítónk, és a nagymamám olajban (mások talán zsírban) sütötte ropogósra kenyeret. Aki még nem kóstolta így, az nem is tudja, hogy a kenyér milyen finom ízt kap sülés közben. Még önmagában is finom, de így elkészítve egy komplett reggeli lehet belőle. Az elkészítéséről további fázisképeket itt találtok.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Legfinomabb egy bögre citromos teával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérszeletek mindkét oldalát olajban pirosra sütjük.
  2. Papírtörlőre szedjük. A tetejére is tegyünk egy lapot és kicsit lenyomkodva itassunk le róla annyi olajat, amennyit csak lehet. A kenyérnek önmagában is finom íze lesz, meg a ropogós állaga is megmarad.
  3. Megkenjük májkrémmel.
  4. A tükörtojásokat a serpenyőben maradt olajban megsütjük, és minden kenyérre 1 - 1 tojást csúsztatunk.
  5. Megsózzuk, megpaprikázzuk, és apróra vágott snidlinget szórunk a tetejére.
  6. Forrón tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 705
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tükörtojásos pirítós, villás reggeli, májkrémes pirítós,

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2013-02-05 14:21

Kedves "azila"!
Most bukkantam a receptedre, nagyon megörültem neki, mert gyerekkoromat idézte
fel, mivel Édesanyám gyakran készített ilyen pirítóst, -Ő zsírban sütötte -bekente
fokhagymával és citromosteát kínált mellé, nagyon szerettem.
Holnap reggelire ezt készítek, meglepem vele a családot.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-02-11 14:07

Kedves Adél!
Köszönöm szépen a visszajelzést. Neked is szép napot!:)

krimar_
krimar_ / krimar_ Wed, 2012-03-07 14:52

Én is megcsináltam :) csak vajat, vegetát és uborkát is tettem rá :) igen finom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 11:41

Nem tudom szavakkal elmondani mennyire finom!Igaz snidling hiányában egy kis vöröshagymát pirítottam olajon,és ez ment a tojás alá a kenyérre.Hétvégén elkészítem a kis családomnak is.Hálás vagyok ezért a receptért!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-01-26 13:19

Isteni lehet, csatlakozom! Olyan igazi, jól megszokott, otthoni, kicsit nagymamás. :-)

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-01-26 10:53

Szia Gabi!
Csak ne lenne olyan kalóridús. Valahogy egész más íze lesz, mint szárazon pirítva. Ha levesbetétnek készül a pirított kenyérkocka, vagy zsemlegombóchoz, eleve dupla mennyiséget készítek, mert menet közben rájár, aki a közelben tartózkodik.:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-01-26 10:05

Szia Alíz! Az én nagymamám is pont így készítette a pirítóst. :-) Többek között ezért is volt mindig nagy élmény nála aludni. Szép napot: Gabi

622
toast kenyér 2 szelet
tojás 2 db
májkrém 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek