r
Nosalty Logó

Májas zsemlefelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májas zsemlefelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8302 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1871 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket kisebb darabokra tépkedjük, tálba szórjuk, és meglocsoljuk a tejjel. Kb. 10 percig puhulni hagyjuk.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a kockákra vágott májat, és megsütjük rajta.
  4. Sózzuk-borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejben áztatott zsemlékhez hozzáadjuk a májat, és a tojással jól összedolgozzuk.
  6. Petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
  7. Kizsírozott őzgerincformába szedjük, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  8. Salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2008
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyu találta a receptet, tetszett is neki, meg nem is, így lepasszolta nekem, hogy kezdjek vele valamit, hisz én elég bátran szoktam kísérletezni a konyhában. :) Az eredmény nagyon-nagyon finom, ráadásul meglepően egyszerű elkészíteni, akár  hidegtál része is lehet. Nálunk legalábbis az egyik legnépszerűbb vendégváró étellé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!