r
Nosalty Logó

Májas zsemlefelfújt

NS
Májas zsemlefelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

468
Kalória
15.4g
Fehérje
15.5g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
77.9g
Víz
260.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1871 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8302 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1871 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket kisebb darabokra tépkedjük, tálba szórjuk, és meglocsoljuk a tejjel. Kb. 10 percig puhulni hagyjuk.
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, olajban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a kockákra vágott májat, és megsütjük rajta.
  4. Sózzuk-borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejben áztatott zsemlékhez hozzáadjuk a májat, és a tojással jól összedolgozzuk.
  6. Petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
  7. Kizsírozott őzgerincformába szedjük, és 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  8. Salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyu találta a receptet, tetszett is neki, meg nem is, így lepasszolta nekem, hogy kezdjek vele valamit, hisz én elég bátran szoktam kísérletezni a konyhában. :) Az eredmény nagyon-nagyon finom, ráadásul meglepően egyszerű elkészíteni, akár  hidegtál része is lehet. Nálunk legalábbis az egyik legnépszerűbb vendégváró étellé vált.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek