Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros bundában sült csirkemell

Magyaros bundában sült csirkemell
Magyaros bundában sült csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárás alkalmával készült az egyik hétvégén.

Nagyon puha, omlós a bunda és benne a hús is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizibizivel vagy krumplipürével tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, vékonyra klopfoljuk, és besózzuk. Amíg a bundát elkészítjük, hagyjuk állni.
  2. A bundához egy tálkában a liszthez adjuk a fűszerkeveréket, a csipet sót, a szezámmagot, majd beleütjük a tojásokat, és kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy csomómentes, sűrű masszát kapjunk.
  3. A melleket megforgatjuk egy kis lisztben, majd a masszában, és forró olajban kb. 7 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 711
elküldve: 24
receptkönyvben: 663
elkészítve: 31/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell magyaros bundában, bundázott csirke szelet, magyaros fűszerezésű rántott csirke

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szulita
Szulita Thu, 2014-03-06 21:46

Mmm nagyon finom volt. Köszi szépen a receptet, párom nagyon szereti az ilyeneket. Sikert arattam vele, csak ajánlani tudom. :)

Senga88
Senga / Senga88 Mon, 2014-02-03 12:08

Mi ezt Párizsi szeletnek hívjuk és tej nélkül készítjük, de így is biztos nagyon finom, ki lesz próbálva!:-)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-02-11 10:24

Én a párizsi szeletet másképpen készítem, de ahány ház, annyi szokás :-) Jó sütögetést kívánok hozzá :-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-01-31 04:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-01-31 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1719
csirkemell filé 12 db
0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 12 dkg
szezámmag 1 ek
tej 1.2 dl
magyaros fűszerkeverék 2 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 dl