Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas kenyér élesztő nélkül

Magvas kenyér élesztő nélkül
Magvas kenyér élesztő nélkül
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tegnapi nagybevásárlásnál elfelejtettünk kenyeret venni, de mivel van itthon számos hozzávaló, így inkább sütöttem. Szeretem a különleges kenyereket, a négyszínű bors mellett van benne borókás fűszerkeverék is, ami teljesen egyedi, tavalyi piacos szerzemény.  A fűszereket nyugodtan ki lehet hagyni, ha valakinek túl hajmeresztő így a recept. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat turmixgépbe öntjük; a tojásokat, a langyos zsiradékot és a natúr joghurtot összeturmixoljuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
  2. Külön tálba kimérjük a liszteket és a magvakat, majd állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a folyadékot. A végén rendkívül ragacsos, kézről le nem jövő masszánk lesz, javaslom, az összedolgozáshoz masszív spatulát vagy kanalat használjunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába kanalazzuk a kész tésztát, elegyengetjük, hogy mindenhová jusson, aztán előmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük.
  4. Ha kivettük a megsült kenyeret, rácson hűtjük, majd kínálhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 414
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

manchester

Mióta szakács: 2016.04.30.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1170
kenyérliszt BL80 180 g
rozsliszt 120 g
joghurt 190 g
sütőmargarin 100 g
tojás 3 db
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1.5 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
napraforgómag 3 ek
tökmag 2 ek