Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Audrey konyhájából

Madártej Audrey konyhájából
Madártej Audrey konyhájából
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromat idéző egyik kedvenc édességem. Próbáltam már újítani és variálni, de mindig rájöttünk, hogy nincs jobb az eredetinél! :) Sokféleképpen készítettem már a habot, hagyományosan tejben főzni nagyon sok idő és macera, sütöttem már sütőben sütőpapíron is, de a leggyorsabb és legegyszerűbb mikróban készíteni! Egy ideje már csak így csinálom. :)

hozzávalók / 8 adag

  • 8 db tojás
  • 120 g cukor (lehet nyírfacukor vagy eritrit is)
  • 2 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 rúd kikapart belseje)
  • 1 csipet
  • 2 csapott ek finomliszt (keményítővel is sűríthetjük)
  • 2 l tej (lehetőleg zsírosabb)
  • 2 púpozott ek porcukor (habhoz)

ajánlat

Amikor kimerjük kis tálkákba, reszelhetünk a tetejére citrom, lime vagy narancshéjat, vagy csokoládét is, amitől mutatós és finom is lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét: a fehérjét egy tálba, amiben habbá verjük, sárgáját a fazékba, amiben főzzük majd.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a vaníliával, csipet sóval és a liszttel.
  3. Ehhez keverjük hozzá (először apránként) a tejet, majd folyamatos keverés mellett, kis lángon főzzük krémmé, vagyis addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha forr, akkor már biztos jó!
  4. A tojásfehérjét a porcukorral verjük kemény habbá.
  5. Evőkanállal vagy ha van, fagylaltos kanállal adagoljunk galuskákat, gömböket egy nagy tányérra úgy, hogy maradjon köztük hely, mert még nőni fognak.
  6. Mikróban 750 W-on főzzük, amíg duplájára nem nőnek (kb fél perc). Az idő irányadó, ki kell tapasztalni, meddig hagyjuk benn, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert akkor túl kemény, gumi szerű lesz!
  7. Az elkészült hablabdákat halmozzuk a tejes alapra, és ha mind megfőztük, tálalhatjuk is.:) A képen a teljes adag látható.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 44 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 191
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, angol krém, mikrós madártej

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marisa
marisa Mon, 2015-01-19 12:18

Nagyon csábított a fotó, így elkészítettem és igazán jfini lett. A hab microban történő főzése pedig jó ötletnek bizonyult, korábban nekem sose sikerült ilyen szépre és jó állagúra. Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet és technikát is.

295
tojás 8 db
cukor 120 g
vanília kivonat 2 teáskanál
1 csipet
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 l
porcukor 2 púpozott ek