r
Nosalty Logó

Madártej Audrey konyhájából

Audrey
Madártej Audrey konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
13.8g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
37.2g
Víz
180g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
30.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2366 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 295 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2501 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 2366 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét: a fehérjét egy tálba, amiben habbá verjük, sárgáját a fazékba, amiben főzzük majd.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, a vaníliával, csipet sóval és a liszttel.
  3. Ehhez keverjük hozzá (először apránként) a tejet, majd folyamatos keverés mellett, kis lángon főzzük krémmé, vagyis addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha forr, akkor már biztos jó!
  4. A tojásfehérjét a porcukorral verjük kemény habbá.
  5. Evőkanállal vagy ha van, fagylaltos kanállal adagoljunk galuskákat, gömböket egy nagy tányérra úgy, hogy maradjon köztük hely, mert még nőni fognak.
  6. Mikróban 750 W-on főzzük, amíg duplájára nem nőnek (kb fél perc). Az idő irányadó, ki kell tapasztalni, meddig hagyjuk benn, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert akkor túl kemény, gumi szerű lesz!
  7. Az elkészült hablabdákat halmozzuk a tejes alapra, és ha mind megfőztük, tálalhatjuk is.:) A képen a teljes adag látható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p

Gyerekkoromat idéző egyik kedvenc édességem. Próbáltam már újítani és variálni, de mindig rájöttünk, hogy nincs jobb az eredetinél! :) Sokféleképpen készítettem már a habot, hagyományosan tejben főzni nagyon sok idő és macera, sütöttem már sütőben sütőpapíron is, de a leggyorsabb és legegyszerűbb mikróban készíteni! Egy ideje már csak így csinálom. :)

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...