r
Nosalty Logó

Macskaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Macskaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    915 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    7939 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 6360 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk és négy cipót készítünk.
  2. A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra és a két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, és sorbarakjuk a meggyet. Feltekerjük mindkét oldalon és a közepén kicsi üres részt hagyunk.
  3. Az üres részbe töltjük a habos diókrémet (ehhez a cukros tojásfehérjehabba forgatjuk óvatosan a darált diót).
  4. A tésztacsík két oldalát megkenjük tojássárgával és mehet az előmelegített sütőbe.
  5. Kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 87504
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Macskaszem
Atkáriné Terike 17 recept

Nagyon ízlik mindenkinek. Friss meggyel  a legfinomabb!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek