Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macskaszem

Macskaszem
Macskaszem
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízlik mindenkinek. Friss meggyel  a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tésztához valókból közepesen lágy tésztát gyúrunk és négy cipót készítünk.
  2. A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra és a két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, és sorbarakjuk a meggyet. Feltekerjük mindkét oldalon és a közepén kicsi üres részt hagyunk.
  3. Az üres részbe töltjük a habos diókrémet (ehhez a cukros tojásfehérjehabba forgatjuk óvatosan a darált diót).
  4. A tésztacsík két oldalát megkenjük tojássárgával és mehet az előmelegített sütőbe.
  5. Kihűlve szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 65 890
elküldve: 16
receptkönyvben: 488
elkészítve: 25/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes-diós sütemény, meggyes-dióhabos süti

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Tue, 2012-10-16 11:03

Szia Manó!
Én nem szoktam az élesztőt futtatni, de ha te úgy jobban szereted, akkor sem lesz semmi baj.
Üdvözlettel: Terike

ibituba
Tóth Magdolna / ibituba Fri, 2011-11-25 12:17

Kedves Terike ! Nagyon finom lett a süti, most lett kész. Én a szélét nem morzsával, haném egy kis cukros darált dióval szórtam meg a meggy alatt, mert kicsit sokat daráltam, de így is jó lett. A holnapi disznóvágásra viszem, biztosan hamar elfogy / / kicsit azért hagyojk itthon magamnak is : ) /

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Fri, 2011-11-25 13:36

Kedves Magdolna!
Örülök,hogy jó véleményed van a sütiről!
Biztos ízlik majd a disznóvágáson és hamar elfogy. Még jó,hogy hagytál magadnak is! Na-ná!
Mi is nagyon szeretjük!
Üdvözöllek! Terike

Deérné Mari
Deérné Mari Fri, 2011-09-23 13:00

Most sütöttem meg ezt a sütit és valami csodálatos lett. Egyszerű volt, gyors és nagyon mutatós. Én nem vagyok egy nagy sütögető (valamikor mindenki elkezdte valahogy). Nagyon szépen köszönöm a receptet és azt, hogy minden olyan világosan egyértelműen van leírva, hogy a hozzám hasonló kezdők (bénák) is meg tudják csinálni. Hálás köszönet minden receptet feltevő szakácsnak, azért amiért "így" állnak hozzá a kezdőkhöz. Én bármikor, bármit kérdeztem, soha, senki nem gorombított le, azért ha olyat kérdeztem, ami másnak evidens.
Még egyszer köszönöm a receptet és jó egészséget kívánok a további munkához és a recept feltevéshez. (Ezt nem teljesen önzetlenül, mert én most tanulok sütni, és várom az ilyen és az ehhez hasonló recepteket, amiket én is meg tudok sütni.)

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Fri, 2011-09-23 16:17

Kedves Marika!
Nagyon örülök,hogy sikerült a süti!
Természetes,hogy a legközérthetőbben kell a recepteket leírni, hogy mindeni megértse. Még a kezdők is!
Egyszer én is voltam kezdő és tudom mennyit jelent ha pontosan le van írva minden.
Nagyon szívesen a receptet és boldog vagyok,hogy vissza jeleztek!
További jó sütögetést!
Üdvözlettel! Terike
Nézz be a blogomba, ott is találsz jó recepteket.
http://szanter.blogspot.com/

Krucsai E
Krucsai E Sat, 2010-11-20 19:47

Most sütöttem meg, és jól sikerült. Jó kiadós adag lett belőle :)

lona
Lona / lona Sun, 2010-10-03 08:45

Terike a tésztát nem kell keleszteni,összedolgozás után azonnal tölthetjük és süthetjük?Mert van benne
élesztő és ez az eljárás nem szerepel a receptbe. Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 12:44

Tegnap megsutottem, de daralt mandulat raktam bele, mert nekem
az volt itthon. Nem ajanlom, mert nem erezni az izet, de a kokusz
otlet tetszik. A ferjemmel mi amugy is "kokuszosak" vagyunk.
Kulonben nagyon finom es egyszeru es gyorsan elkeszul!

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Mon, 2010-08-09 16:29

Ezt a sütit én is nagyon szeretem. Nagymamám rengeteget sütötte, és tényleg hamar elfogy! :)
A koliban viszont találkoztam a kókuszos változatával. Abban a darált dió helyett kókuszreszelék volt. Az is parádés, próbáljátok ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-03 21:21

Kedves Terike!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy a tojasfeherjebe daralt mandulat is
lehet belekeverni? Elore is koszonom a valaszt. Udvozlettel grandma

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Tue, 2010-06-22 18:04

Szerintem jó lekvárral is! Amit még eltudok képzelni az a málna meg a párolt alma. A málna alá és föle zsemlemorzsát szórni! Fantázia és ízlés kérdése! Üdv Terike

kata1986
kata1986 Tue, 2010-06-22 14:08

Ez tényleg jól hangzik, bár én a meggyet annyira nem szeretem. Szerinted ha barack lekvárt teszek a szélébe úgy is jó lesz?
Üdv.: Kata

bodibarbara
Bődi Barbara / bodibarbara Tue, 2010-06-22 14:05

Kedves Terike!
Imádom az ilyen recepteket, ahol minden világos és korrekt, nem pl. 36,54 dkg liszt szerepel a hozzávalókban, és a tojás felét sem kell kidobni, ki van találva! Ki fogom próbálni, nagy meggy-evők vagyunk. Üdv. Barbara.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-22 06:00

Tényleg régi recept és tényleg nagyon finom!

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Mon, 2010-06-21 13:38

mindenkinek ajánlom ezt a sütit! édes és savanykás egyszerre, finom, két falatra eltűnik a kis szelet, szóval nagyon tuti! :)
anyukám sokat csinált ilyet gyerekkorunkban, és ő is terike :)
köszi, hogy eszembe juttattad :)

1591
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 15 dkg
tej 2 dl
porcukor 10 dkg
élesztő 5 dkg
dió 20 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
meggy 1 kg