Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maci fej

Maci fej
Maci fej
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt most az unokáimnak készítettem a locsolásra, de ha nincs időm formába nyomkodni, fólia között kinyújtom 2-3 mm-re, kör alakú szaggatóval kivágom és összeragasztom lekvárral, vagy csokikrémmel. Sokáig eláll. Ebben az esetben a kakaót csak a fele mennyiségű tésztába gyúrtam, hogy jeges macim is legyen. Sülés közben a tészta a formában felpúposodik, mikor visszahúzódik akkor van kész.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral elkavarjuk, a kakaót rászitáljuk a lisztre, hozzáadjuk a darált diót, majd az egészet a cukros vajjal összegyúrjuk. Kezdetben porlós a massza, de gyorsan összeáll. A kéz melegétől puhul, ha meglágyul, hűtőbe tesszük egy rövid időre.
  2. A forma méretének megfelelő mennyiséget csipünk le a tésztából, ujjunkkal belenyomkodjuk a formába úgy, hogy középen egy kis mélyedés legyen.
  3. A formákat tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a forma, a felső felét odakoppintjuk a deszkához, könnyen kijön.
  5. Dekor ceruzával díszítjük. Megtölthetjük csoki, vagy mogyoró krémmel, kettőt-kettőt összeragasztva, de magában is finom.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 683
elküldve: 5
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

macifejek, macis aprósütik, töltött macis sütikék

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-04-09 21:53

Kedves Piroska,
Nagyon megörültem, amikor megláttam a sütikéidet. Épp nemrég nyertem 10 db ilyen formát és azon töprengtem, hogy milyen tésztával is avassam fel. Most pedig itt a recept. :-) Nagyon szépen köszönöm. Ki fogom próbálni. Ez a tészta adag a 10 formához elég vagy esetleg többhez?
Szép hetet kívánok! Andi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-04-10 07:23

Kedves Andi!
Ez a mennyiség több formához elég, mint 10. Pontosan nem tudom megmondani, hogy hányhoz, mert nekem is kevés formám van, ezért más formákat is készítek párhuzamosan, hogy ne menjen félig üresen a sütő. Érdemes dupla adagot begyúrni, mert a nyers tészta jól tűri a fagyasztást, ha kisgyermekek érkeznek vendégségbe, csak meg kell sütni és kész. Sőt a megsült tésztát is lehet fagyasztani.
Én is kívánok szép hetet. Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-04-07 19:53

Köszönöm szépen, tőled igazán kedves, aki annyi ötletes dolgot készítesz.
Igen, finomak annak, aki a diós sütit szereti :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-04-06 12:14

Köszönöm szépen Veronika. Bizony örültek és tömték magukba, mert nemcsak érdekes hanem finom is, főleg csoki krémmel. Puszi Piroska

758
finomliszt 25 dkg
vaj 17 dkg
porcukor 12.5 dkg
dió 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek