r
Nosalty Logó

Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal

Coook
Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vajbarnítás

A keksz

454
Kalória
3.9g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
11.8g
Víz
60.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 454 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 454 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 463 kcal

Elkészítés

A vajbarnítás

  1. A vajat alacsony lángon addig kevergetjük, míg elkezd barnulni és kissé diós illata nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, majd szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.

A keksz

  1. Ha már szilárd a vaj, de könnyen kenhető, a cukorral habosra keverjük a robotgépben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd kb 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy formázható tésztát kapjunk. Addig előmelegítjük a sütőt 190ºC-ra.
  3. A tésztából kb 1,5 cm-es golyókat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól 1,5 cm-re.
  4. Mindegyikbe belenyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy kis mélyedést kapjunk, majd lekvárt kanalazunk bele.
  5. Kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a tepsiben hagyjuk hűlni néhány percet, végül rácson teljesen kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A barnított vajtól az amúgy egyszerű gyerek keksz egyszerre felnőttes ízt kap. Érdemes rászánni az időt, mert ez a különleges, diós aroma máshogy nem érhető el.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...