r
Nosalty Logó

Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal

Coook
Lekváros ujjlenyomat kekszek barnított vajjal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vajbarnítás

A keksz

454
Kalória
3.9g
Fehérje
58.6g
Szénhidrátok
23.2g
Zsír
11.8g
Víz
60.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
29.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 454 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A vajbarnítás

A keksz

Összesen 463 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 454 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 3628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 463 kcal

Elkészítés

A vajbarnítás

  1. A vajat alacsony lángon addig kevergetjük, míg elkezd barnulni és kissé diós illata nem lesz.
  2. Levesszük a tűzről, majd szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni.

A keksz

  1. Ha már szilárd a vaj, de könnyen kenhető, a cukorral habosra keverjük a robotgépben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd kb 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy formázható tésztát kapjunk. Addig előmelegítjük a sütőt 190ºC-ra.
  3. A tésztából kb 1,5 cm-es golyókat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól 1,5 cm-re.
  4. Mindegyikbe belenyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy kis mélyedést kapjunk, majd lekvárt kanalazunk bele.
  5. Kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a tepsiben hagyjuk hűlni néhány percet, végül rácson teljesen kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A barnított vajtól az amúgy egyszerű gyerek keksz egyszerre felnőttes ízt kap. Érdemes rászánni az időt, mert ez a különleges, diós aroma máshogy nem érhető el.  

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...