Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lola sajttortája

Lola sajttortája
Lola sajttortája
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez most egy rendhagyó vendégrecept lesz Lolától: Évekkel ezelőtt egy barátnőm készített egy fantasztikus sajttortát. Azóta többször is elkértem, és el is hagytam a receptet, így mindenféle internetes keresgélés, és a saját emlékeim alapján összeállítottam az én ínyemre valót. Többször is kipróbáltam, és mindannyiszor osztatlan sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármely zalai kalandtúrához:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabfalatokat és a kakaós kekszet ledaráljuk, majd a 10 dkg megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. A kekszmasszát egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába egyenletesen belesimítjuk (ha erre ügyelünk, akkor a végeredményként szép vékony kekszréteget kapunk a torta alján). Ekkor a kekszmasszát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de csak 10 percre.
  2. Míg a kekszmassza elősül, a további hozzávalókat összekeverjük a sajtkrémhez: krémsajtok, tejföl, citromhéj, citromlé, liszt, cukor és végül a tojások.
  3. 10 perc elteltével a kekszalapot kivesszük a sütőből, ráöntjük a homogénre kevert sajtkrémmasszát, és visszatesszük a sütőbe 50 percre (170 fokon). 50 perc elteltével még folyékonynak tűnhet, de ekkor nem szabad már tovább sütni.
  4. A kihűlt tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ahol szépen megdermed, és másnap már fogyasztható is.
  5. Én személy szerint házi meggylekvárral kínálom, de egyéb lekvárokkal, befőttekkel, aszalt gyümölcsökkel is fogyasztható.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 064
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

918
zabkeksz 215 g
keksz 100 g
vaj 100 g
mascarpone 500 g
krémsajt 125 g
tömlős krémsajt 100 g
tejföl 175 ml
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 2 púpozott ek
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db