r
Nosalty Logó

Bolognai máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
esztersilver
Bolognai máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1648 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13289 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2424 micro
  • Kolin:
    829 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13160 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    6593 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    587 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk.
  2. A megmosott gombát vékonyra szeljük, a szalámit pedig csíkokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, és nyolcadokra vágjuk.
  3. Serpenyőben forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a májat, és állandóan kevergetve, 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a szalámit, és néhány percig még együtt pirítjuk.
  4. A paradicsomot is hozzáadjuk, ráöntjük a bort, sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, majd néhány percig a tűz fölött rázogatva készre pároljuk.
  5. Sós vízben kifőtt spagettivel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5226
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A Délmagyarország és délvilág szakácskönyvéből van a recept. Nagyon laktató ebéd volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek