Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás tészta

Levendulás tészta
Levendulás tészta
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma szabadnapom volt, így nekiálltam tésztákat gyártani. Egyik kedvenc elfoglaltságom. Így aztán, mikor már nem tudtam kiegyenesedni, akkor vettem észre, hogy bizony a délután derekához közeledünk, pedig délelőtt kezdtem bíbelődni a tésztákkal. Készítettem többféle színűt, formájút, tarkát, csíkosat, ahogyan szoktam, ha belemelegszem. Istenien telt el a nap.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk. Nem kell sokáig keverni, csak míg összeáll.
  2. A tésztát 4 felé vágjuk, tésztanyújtó gépen többször áthajtjuk (nyújtás után megint összehajtjuk és újra kinyújtjuk - 3-as fokozatig).
  3. A tésztát a kiválasztott fejjel formára vágjuk, lisztezett deszkán hagyjuk szikkadni, vagy 2 perc alatt azonnal kifőzhetjük lobogó, enyhén sós vízben. Leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük, tálban kevés szőlőmagolajjal elkeverjük.
  4. Hozzáillő mártással szolgáljuk fel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

levendulavirágos tészta, szőlőmagolajos-levendulás tészta, levenduladarabos tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-10-06 22:18

Évi néni!

Színes is, levendulás is, tészta is , mit akarhatunk még mi??? Semmit, talán, esetleg :elkészíteni.:-O
De azt nagyon.
A Face-en nekem is tetszik a tiszta tészta oldal, fantasztikus amik ott vannak...:-O
A Tiédet meg most fogom megnézni, várom, izgatottan, milyen.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-A.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-10-06 23:29

Szia Évi!
Akkor te is szeretsz házi tésztát készíteni? Én imádom. Ha tehetném, csak kenyeret, házi süteményeket sütnék és tésztát készítenék (így, ebben a sorrendben). Neked is hasonló jókat kívánok a hétvégére, és mindig. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-10-06 23:47

Köszönöm szépen, van, kenyér is, péksüti is, tészta is, süti is,...csak győzzem keverni, dagasztani, kisütni, tálalni,......:-o - némi nagymosással egybekötve, ma volt állítólag az utolsó szép napos idő, és minden állványom tele volt ruhákkal! :-O
Szép vasárnapot!
Éva-A.

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-10-05 14:26

Na Evikem végem van! Ezek a tészták engem is "megfogtak"! Holnap megcsinálom a tokoset, van szép sárga hozzavalom a hűtőben :) Tesztanyujto gépem meg nincsen, de lehet, hogy kell vennem...sok tésztás ételt nem tervezek enni, de azok haziak lesznek!

Óriási GRATULA a blogodhoz!!! Mivel bezsongtam a receptjeidtol, gondoltam is, hogy miért nincsen blogod...na, most mar van! Nekem tetszenek a fotoid. A tisztatészta oldal meg fantasztikus! Köszi az infót! Figyelni fogom a receptjeidet! Üdv! Marta :) Torma a lanykori vezeteknevem, hehehe ;)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-10-06 23:26

Kedves Márta!
Elnézést, ha letormáztalak, de én csak ennyi infót tudok megnézni rólad. Még nem is tudom hogyan kell jól blogot írni, de majd belejövök. Nagyon irigykedem rád, hogy ott élsz. A tv-ben csak azt látom, ott minden gyönyörű. Persze ez itthon is így van, csak másképpen. Egy sereg ausztrál szakács receptjét elkészítem, mert nagyon tetszenek (erős hatást figyelek meg a távol-keleti konyhából, aminek nagy rajongója vagyok). Köszönöm a gratulációt, igazán jól esik-. Igyekszem majd érdekessé tenni a blogot is. Nagyon kellemes tésztakészítést kívánok! Üdvözlettel: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-10-07 05:53

Jót derültem a letormáztalak kifejezésen! Eredeti! egyébként én nagyon szeretem a Torma nevemet, mert kajával kapcsolatos és én imádok enni. Tegnap mégse tesztát gyúrtam, mert találtam egy új házi sajt receptet, amit jól felturbóztam fokhagymával, csilivel, kis bazsalikommal. Ebédre meg zöldségleves volt sajtos ropival, azt már régóta terveztem, csak a nehéz kajákat már ritkán esszük. Nem könnyű átállni, de muszáj és tulajdonképpen zöldségekből is szuper kajákat lehet kesziteni.

Egyébként jó megfigyelő vagy az ausztrál főzéssel kapcsolatban. A kinai, thai mellett most már a japán is nepszerű. Én a magyaros recepteket alakitom kicsit a kedvemhez, sok zöldséggel és sok fűszernövénnyel a kertünkből. Minden jót a bloggal, jó egészséget és főzőcskét! Ja, különben kenyérmániás is vagyok (úgyhogy ájuldoztam a limarapékség receptjein!), habár egy ideje ez is vissza van vágva erősebben, mert még pár kilót akarok fogyni az elkövetkező pár hónapban. Eddig jól haladok :) Kellemes vasárnapot!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-10-07 19:28

Azért valljuk be, ha Limarát olvassuk, nem igen lehet ellenállni egy kis sütésnek. Ma sütöttem is egyet tőle, már fel is tettem. Nagyon jó lehet, hogy kimehetsz a kertedbe és mindent leszedhetsz. Régen én is így éltem, de most a belváros közepén tengetem életem és egy 2 nm-es erkélyen próbálom legalább a fűszernövényeket megtermelni. Nagyon sanyarú sors. Nagyon visszavágyom a kertbe. Ha egyszer sikerül, első dolgom lesz egy jó kemencét építtetni. Na gondolhatod, ott mit rendeznék. Egyik kedven szakácsom Neil Perry. Ha belegondolok, hogy te csak gondolsz egyet és beülsz a Rockpool-ba ebédelni. Na jó, abbahagyom. Megyek, mókolok egy kicsit a blogon is. Szép estét! Üdvözlettel: Éva

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-08 04:17

Na, a kemencét ne is emlitsd, azt én is nagyon szeretnék! Lehet, hogy furán hangzik, de én egyáltalán nem vagyok étterembe járó (pedig de nagy divat most!), nekem a családom főztje és az enyém izlik legjobban :)
Kellemes hetet, a blogod Jóóóóóóóóóóóóóóó!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-05 11:15

Szia Torma!
Igen, most nagyon foglalkoztat a tészta színezése, ízesítése. Kicsit bővebben itt fogom bemutatni eme tevékenységemet: http://www.evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/. Még csak elkezdtem feltenni a recepteket, de nagyon sokfélét szeretnék kipróbálni . Eddig kb. 8-9 félét készítettem. Ezek receptjét folyamatosan az említett oldalonfogom bemutatni. A belőlük elkészített ételt pedig valószínűleg itt. Nagy örömömre szolgál a friss tészta elkészítése, csakúgy, mint a kenyérsütés. Receptjeim között találsz jócskán különböző ízesítésű és színű tésztát is. Nagy barátja vagyok a különböző tortelliniknek is. Legutóbb egy kardamomos tésztát készítettem kifejezetten indiai mangós csirkéhez. Már feltettem a receptet, tehát hamarosan találkozhatsz vele itt. Ahonnan sz ichletet kaptam, az ez az oldal: http://tisztateszta.blog.hu/ Jó kísérletezést kívánok. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-10-05 09:40

Szuper ötlet Évi Néni! Jo egyszerű es gyors teszta recept, én is így készítettem ma egy adagot-levendula virág nélkül :) Van a receptkonyvedben más ízesítésű tészta is? Megnézem :)

230
durumliszt 22 dkg
tojás 2 db
szőlőmagolaj 1 teáskanál
1 csipet
levendula 1 db