Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás körtedzsem

Levendulás körtedzsem
Levendulás körtedzsem
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly készítettem először ily módon körtelekvárt, rögtön a kedvencemé vált. Nagyon finom zamatos-aromás csemege.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levendulát leforrázzuk a vízzel, és állni hagyjuk, hogy jó erős legyen, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a körtéket.
  2. A megtisztított, hámozott körtéket apró kockára vágjuk, majd lemérjük, és elkeverjük a citromlével. Nekem kb. 2,9 kg maradt ezután.
  3. Egy lekvárfőzésre alkalmas, magasabb falú edénybe rakjuk a körtét, felöntjük kb. 4 dl levendulateával, hozzáadjuk a fél rúd vaníliát, a szegfűszeget, és feltesszük főzni.
  4. Néha-néha megkeverjük, ha szükséges, pótoljuk a levét, és kellően puhára főzzük, szétesősre. Ekkor egy krumplitörővel kissé átnyomkodjuk, de azért maradjon darabos.
  5. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot, és kevergetve, a forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük. közben kiszedjük a vanília rudat és a szegfűszeget is.
  6. Végül az előkészített üvegekbe merjük, a fedővel lezárjuk, majd rövid időre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
460 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pikáns körtelekvár, körtedzsem levendulával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

791
körte 5 kg
nádcukor 55 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
szegfűszeg 6 db
citromlé 1.5 citromból nyert
levendula 6 db
vanília 0.5 db
víz 5 dl