r
Nosalty Logó

Levendulás körtedzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Levendulás körtedzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 791 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4745 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 791 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1249 g
  • Cukor
    994 mg
  • Élelmi rost
    140 mg

VÍZ

  • Összesen
    4340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 4745 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A levendulát leforrázzuk a vízzel, és állni hagyjuk, hogy jó erős legyen, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a körtéket.
  2. A megtisztított, hámozott körtéket apró kockára vágjuk, majd lemérjük, és elkeverjük a citromlével. Nekem kb. 2,9 kg maradt ezután.
  3. Egy lekvárfőzésre alkalmas, magasabb falú edénybe rakjuk a körtét, felöntjük kb. 4 dl levendulateával, hozzáadjuk a fél rúd vaníliát, a szegfűszeget, és feltesszük főzni.
  4. Néha-néha megkeverjük, ha szükséges, pótoljuk a levét, és kellően puhára főzzük, szétesősre. Ekkor egy krumplitörővel kissé átnyomkodjuk, de azért maradjon darabos.
  5. Ezután hozzáadjuk a kétféle cukrot, és kevergetve, a forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük. közben kiszedjük a vanília rudat és a szegfűszeget is.
  6. Végül az előkészített üvegekbe merjük, a fedővel lezárjuk, majd rövid időre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5309
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Levendulás körtedzsem
Katharosz 498 recept

Tavaly készítettem először ily módon körtelekvárt, rögtön a kedvencemé vált. Nagyon finom zamatos-aromás csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek