r
Nosalty Logó

Eperlekvár Szandi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Eperlekvár Szandi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6707 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 671 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1716.3 g
  • Cukor
    1635 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1658 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 6707 kcal
  • 0% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk.
  2. Egy nagyobb,6-7 literes fazékba a cukorral rétegezve beletesszük. Jól szellőző konyharuhával letakarva min. 24 órát állni hagyjuk.
  3. Ezután feltesszük a tűzhelyre, botmixerrel kicsit törünk rajta (sok eperszem így is egyben marad, szép darabos lesz), majd felforraljuk (5 dl eperlevet üvegbe szörpnek kimertem, így sűrűbb a lekvár is, meg az eperszörp isteni tud lenni).
  4. Forrástól számított 20-30-50 percig közepes hőfokon (jól rotyogjon) főzzük, keverjük. (Ez attól függ, mennyire akarjuk, hogy elpárologjon belőle a víz, mennyire akarjuk sűrűre. Mi jó sűrűn szeretjük.) Közben többször lehabozzuk.
  5. Előre kimosott és kiszárított üvegekbe majdnem színültig töltjük, a fémtetőt erősen rácsavarjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva száraz dunsztba tesszük, és abban hagyjuk min. 24 órát dunsztolódni. (Én kb. 3 napot szoktam úgy hagyni.)
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 36146
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Sógornőmtől kaptam a receptet, de azt hiszem, ez is mindmegettés. Kedvesem imádja a lekvárokat, minden évben mást rakok el. Vagy minden évben sok fajtát, attól függ, mennyire kattan rá év közben.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!