r
Nosalty Logó

Leopárd keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Leopárd keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 2507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 426 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot keverjük össze, adjuk hozzá a tojást, a puha margarint, és gyúrjuk egyneművé. Osszuk a tésztát 3 részre úgy, hogy 1 nagyobb, 1 közepes és 1 kisebb rész legyen. A nagyobbik részébe dolgozzuk bele a darált mandulát, a közepes részéhez az evőkanál kakaót, a kisebbik részéhez a teáskanál kakaót, és mindegyiket gyúrjuk egy labdává.
  2. Vágjuk a világosbarna labdát 6 egyenlő darabra. Mindegyik darabkából sodorjunk kb. 20-22 centiméter hosszú rudat. Helyezzük a rudakat egy tányérra, és tegyük félre a hűtőszekrénybe. Vágjuk a barna labdát szintén 6 egyenlő darabra. Mindegyikből nyújtsunk kb. 22-23 cm hosszú, 4-5 cm széles ovális alakzatot. Fektessük rájuk a hűtőből kivett, világos rudacskákat, és tekerjük rá, hogy befedje.
  3. Vágjuk a sárga labdát is 6 egyenlő darabra. Nyújtsuk el ezeket is ugyanúgy, mint a sötétbarna tésztánkat, és csomagoljuk bele a már kész rudakat. Tehát a mandulás 6 részünk tartalmaz 6 sötétebb és 6 világosabb rudat.
  4. Terítsünk le egy frissen tartó fóliát, és helyezzük a rudakat rá a következő sorrendben. Alulra 3 rudat, rá 2 rudat és a tetejére 1 rudat. Csomagoljuk be, óvatosan görgessük meg, amíg egy közel gömbölyű kolbászrudacskát nem kapunk, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy sütőlemezt/tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vegyük ki a tésztarudat a mélyhűtőből, távolítsuk el róla a fóliát. Vágjuk fel kb. 1 cm széles szeletekre, pakoljuk az előkészített sütőlemezre/tepsire, és süssük 12 percig. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, majd szervírozhatjuk. Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13701
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a kekszet meglátni és szerelembe esni vele csak egy pillanat műve volt. Megkapván a receptjét kíváncsian és izgatottan álltam neki. Receptjeim között ugyan már megtalálható  kalács változata. Technikai kivitelezése gyakorlatilag nem a legkönnyebb, és egy kis türelmet igényel, de a kép és nem utolsó sorban a végeredmény önmagáért beszél.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.